clubzoeker

Iris Tabeling: 'Doet jouw internet het?'

Iris Tabeling: 'Doet jouw internet het?'

Afgelopen week mocht ik aan mijn allereerste Super Serie deelnemen.

Ken je BC Castricum al?

En dit was dan ook meteen een Premier Super Serie. Een toernooi waarbij de top 10 van de wereld aanwezig moet zijn. Dat het zwaar zou worden wist ik dan ook van te voren, en het zou vooral een toernooi worden om van te leren. Dus met die gedachten vertrokken we maandagochtend met een busje naar Denemarken, waar dit evenement plaats zou gaan vinden.

De dag na de Dutch Open finale, moesten we meteen zeven uur lang in een busje zitten. Ik was lekker op de achterbank aan de zijkant gekropen, zodat ik mooi tegen het raam kon liggen om nog wat slaap in te halen. Zo ging de reis ook een stuk sneller voorbij en met wat kletsen, muziek luisteren en twee kleine stopjes ging het dan ook wel redelijk snel. We waren om half 10 's morgens vertrokken en kwamen om half vijf in het hotel aan.

Het was een prima hotel, ik sliep met Ilse en Selena op een kamer en die was behoorlijk groot. Zelfs de grootste van allemaal, want de jongens konden amper bewegen in hun tweepersoons kamers! Er zou ook gratis internet zijn, dus dat was helemaal geweldig. Wat alleen iets minder was, is dat het alleen de eerste dag heeft gewerkt, en dat het daarna er vaker uit lag, dan dat het normaal functioneerde. De belangrijkste vraag van dit toernooi was dan ook 'Doet jou internet het?'.

Het tijdschema was gelukkig al bekend dus dat hoefde ik niet meer op te zoeken op internet. Ik moest dinsdag om 09.35 uur aantreden in de mix samen met Jelle in de kwalificatie. We moesten tegen een Deens koppel. De heer kenden wij nog van de jeugd, en we wisten dat we niet kansloos zouden zijn tegen dit koppel. Echter pakte het op de baan totaal anders uit. We liepen constant achter de feiten aan, kwamen niet in ons spel, en maakten veel te veel onnodige fouten. We konden wel bijblijven, maar wisten dat er meer voor nodig was om deze wedstrijd ook daadwerkelijk naar ons toe te trekken. Het lukte ons niet om erin te komen en we verloren dan ook de wedstrijd met 23-21 en 21-17. Super balen, omdat we zelf ook geen lekker gevoel aan deze wedstrijd hebben overgehouden. Toch moeten we deze wedstrijd ook weer als een leermoment zien, we hadden natuurlijk nog een beetje de reis in onze benen, en ook dan moet je ermee om kunnen gaan om een goede wedstrijd neer te zetten. Ten alle tijden moeten we een bepaald basisniveau neer kunnen zetten waardoor we dit soort wedstrijden alsnog naar ons toe kunnen trekken, dus daar moeten we aan gaan werken de komende weken.

Lees de rest van het verhaal op de website van Iris Tabeling.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!