SportSport

Jong Oranje herpakt zich met zege op Vietnam

Jong Oranje herpakt zich met zege op Vietnam

In de eerste wedstrijd in de strijd om plaats negen, boekte de ploeg een mooie 3-2 overwinning op Vietnam.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Bondscoach Rune Massing wisselt steeds de mannen- en vrouwensingles door en laat tot nu toe de dubbels allemaal in tact. Zo was het dus wederom de mix van Robin Tabeling en Myke Halkema die het eerst de baan op moesten.

Onze tegenstanders waren de Vietnamezen Tuan Duc Do / Huyen Tu Le. Deze Vietnamese mix heeft een 3/4e plaatsing in het individuele toernooi gekregen. Robin en Myke gingen weer prima van start en namen een 11-5 voorsprong. Daarna werd het een leuke wedstrijd waarin de Vietnamezen nog dichtbij kwamen. Toch werd de eerste game binnen gehaald met 21-19.

In de tweede game gingen Do en Tu beter spelen en begonnen wij wat fouten te maken. Er ontstond zo een gaatje van een paar punten: 7-11. Na de wissel gingen we vanaf 8-13 weer beter spelen en kwamen bij 14-14 op gelijke hoogte. Tot de 18-18 was het steeds een punt achter en daarna gelijk, maar na de achttien maakten wij drie prachtige punten op een rij. 1-0 voor het Nederlandse team.

Mark Caljouw mocht het opnemen tegen de Cao Cuong Pham. Mark had het lastig tegen deze Pham. Via 4-11 werd het eigenlijk vrij eenvoudig 13-21. In de tweede game begon Mark meer vat op het spel te krijgen en ontstonden er leuke rally’s. Het werd 8-8, maar daarna maakte Pham, drie punten op rij en was er een gaatje geslagen. De Vietnamees stond steeds voor en ondanks dat Mark goed kon meekomen, verloor hij nipt met 19-21. Stand weer 1-1.

Robin en Russell Muns konden het Nederlandse jeugdteam weer op voorsprong zetten. Ze moesten het opnemen tegen Tuan Duc Do en Nam Hong Pham. Het werd geen gemakkelijke wedstrijd. Er moest echt geknokt worden om de punten. De eerste game werd gewonnen met 21-17. Ook in de tweede game ging het gelijk op, maar aan het eind van de partij maakten wij veel punten op rij en wonnen met 21-15. Jong Oranje weer op een voorsprong: 2-1.

Kirsten van der Valk had weer de kans om de overwinning op het scorebord te zetten. Ze speelde tegen Thuy Linh Nguyen. Kirsten en Nguyen waren aan elkaar gewaagd. Kirsten kwam met 17-13 voor te staan, maar liet de Vietnamese weer langszij komen. In de slotfase maakte Nguyen het goed af: 19-21. Ook in de tweede game een zeer gelijk opgaande wedstrijd, maar verloor Kirsten toch met 20-22. Stand weer gelijk: 2-2.

De vrouwendubbel moest de beslissing brengen. Myke en Manon Sibbald moesten tegen Thu Huyen Le/Nhu Thao Pham. Het werd een echte vrouwendubbel met veel lange rally’s. Na een grote achterstand wisten onze dames toch de winst in de eerste game binnen te halen met 22-20. In de tweede game ging het gas erop bij de Vietnamezen en ze pakten dan ook de game met 11-21. In de derde game waren onze vrouwen weer bij de les en vochten zich naar een 11-9 voorsprong bij de wissel. We liepen uit naar 14-9. Het werd spannend maar we hadden een mooie voorsprong 19-15. Het werd uiteindelijk 21-17 en de winst was binnen! 3-2 gewonnen van Vietnam.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!