badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Jorrit de Ruiter: 'Yonex Denmark Open'

Het was alweer een tijd geleden sinds ik een Super Serie speelde, maar nu kregen we eindelijk weer eens de kans van Badminton Nederland.

 

Uiteraard was dit een soort van beloning voor de goede resultaten in het Badminton Europe circuit van dit afgelopen jaar en daardoor is onze ranking nu ook dusdanig dat we toegelaten worden tot het hoofdschema van deze toernooien waarin de allerbeste spelers ter wereld hun opwachting maken.

De sfeer rondom een Super Serie toernooi is niet te vergelijken met andere toernooien. Neem alleen al het hotel. We sliepen in één van de aangewezen toernooi hotelletjes. Kleine kamertjes, matig ontbijt, niets bijzonders verder. Toch zit je in datzelfde hotel met de topspelers uit Maleisië, Indonesië en Korea. Alles loopt door elkaar heen en de sfeer is ontspannen. Ook ruikt het hele hotel naar bami, loempia en allemaal andere Oosterse gerechten. Ik denk dat ze stiekem gewoon tientallen rijstkokers in hun kamers hebben staan en zelf staan te koken. Bij het ontbijt zag ik Lee Chong Wei alleen maar wat broodjes jam naar binnen werken. Ik snap er toch echt niets van hoe hij altijd zo goed kan spelen.

Ook in de warming-up zaal hangt geen gespannen sfeer. Best apart trouwens als je erover nadenkt. Het is een Premier Super Series evenement en de belangen zijn groot voor de toplanden. Ook hier loopt alles door elkaar. Chong Wei staat vaak vlak voor z’n wedstrijd nog een single tegen een teamgenoot te spelen, Lee Yong Dae daagt zijn nieuwe partner Ko uit in een ”box-game”, de Chinezen spelen 3 tegen 2 en de Denen hebben een groot deel van de tijd een camerateam achter zich aan. Eén ding valt enorm op: er wordt veel gelachen en lol getrapt!

Lees het hele artikel op de website van Jorrit de Ruiter.

geplaatst door

verkregen via Jorrit de Ruiter

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 10 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws