badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Langere trainingsstages op Oro

Bijna 12 weken van onafgebroken training geven zitten er op na dit weekend.

Langere trainingsstages op Oro - Ron Daniëls
© Ron Daniëls + Huynh met Peter Mork
Langere trainingsstages op Oro - Ron Daniëls
© Ron Daniëls + Huynh met Peter Mork

 

LET OP: De verantwoordelijkheid voor de inhoud en publicatie van dit artikel ligt bij de oorspronkelijke auteur.

Zaterdag sluiten we af met een competitiewedstrijd in Holbaek waar Huynh weer tegen een oudtopper uit zal komen. Een paar weken terug was het Jens Eriksen en dit weekend is het Carmila Martin. Het is nog niet zeker of ze haar in het enkelspel of in de dubbel zal ontmoeten, want in Denemarken MOET ieder team lid twee wedstrijden spelen en er is veel tactiek in de teamopstelling.

Of Huynh dus enkel gaat spelen is nog niet zeker, want zowel de trainer als top mixspeler van de club - Peter Mork - willen graag dat Huynh de eerste mix speelt. De wedstrijd is op de valreep, want een paar uur later vertrekt Huynh terug naar Vietnam 'from badminton walhalla to badminton hell'.

Leon Ham is ook aan een afsluiting toe. Drie maanden op Oro zijn hard geweest voor hem, maar hij heeft het geweldig gedaan. Nu een paar maanden terug naar Nederland en dan waarschijnlijk weer terug als het voorjaar zich aanmeldt.

Dit was het eerste jaar waarin ik de mogelijk aanbood om langer op Oro training te komen doen. Ik ben blij dat ik het gedaan heb, ook al heeft het veel geld gekost om deze droom waar te maken. Het is ook niet voor niets geweest, want het bleek een goede investering te zijn. Twee Duitse clubs hebben een week training met hun hele jeugdafdeling geboekt op Oro en er zijn drie meisjes die volgend jaar drie maanden blijven na het Oro kamp.

Naast de spelers heeft zich ook een aantal trainers aangemeld om meer te leren over de badmintonsport. Langzaam maar zeker komt mijn gedachtegoed bij meer en meer trainers terug in hun dagelijkse clubwerk.

Vanaf februari is het weer mogelijk om als speler of trainer naar Oro te komen voor privétraining en vanaf april kunnen groepen en clubs zich aanmelden.

Voor dagelijkse update kijk je op www.facebook.com/orodenmark.

geschreven door

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Alleen Koen Ridder door op Yonex French Open

6 jaar geleden

volgend artikel

Nederland begint WJK met zege op Ierland

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 15 waarderingen!

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Meer nieuws