clubzoeker

Leon Ham bij de Denmark Open: donderdag met Selena en Koen

Leon Ham bij de Denmark Open: donderdag met Selena en Koen

De tweede ronde van de Yonex Denmark Open is vandaag aan de gang. Twee Nederlandse koppels komen in actie.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Dave Khodabux en Jorrit de Ruiter speelden tegen de koreanen Yoo Yeon Seong en Shin Baek Choel.

Zoals bekend is van de Koreanen is dat ze een solide verdediging hebben. Dat was bij dit koppel ook niet anders. Ons Nederlandse duo speelde niet slecht maar kwam simpelweg tekort. Heel positief gezegd speelt De Ruiter op safe en is de constante factor tijdens de rally. Khodabux kan daarbij de shuttle af en toe scherp neerleggen, verrassende ballen slaan en mooie punten scoren.

Heel negatief gezegd speelt Jorrit de Ruiter nooit verrassend of creatief. Om punten te maken moet Dave Khodabux risico's nemen met zijn slagen, waardoor hij vaker fouten maakt dan punten scoort. Waar de Koreanen de shuttle zes of zeven keer terug verdedigen, slaan de Hollanders twee tot drie keer terug totdat de shuttle op de grond ligt.

Voor Nederlandse begrippen kan je de positieve analyse aanhouden. Op internationaal niveau is de negatieve kijk realistischer.

Om kwart voor negen spelen de nederlandse dames Yao Jie en Ilse Vaessen tegen Jin Ma en Jinhua Tang uit China.

Selena Piek was tevreden over haar wedstrijd met Tabeling gisteren tegen de Japanners. "Tot de 11 in de eerste set hadden we enorme moeite om in ons spel te komen", vertelde ze. "De vreselijk snelle shuttles, de baan en de tegenstanders die we niet kenden maakten dat we 11-4 achter kwamen in de eerste set. Daarna konden we de Japanse dames goed bijbenen. We verloren met 21-15, dus de tweede helft maakte we even veel punten als zij. De Japanse dames stonden vijfde geplaatst dus we wisten al dat het lastig zou gaan worden."

De tweede set was hetzelfde als ervoor. De japanners die alles terug bleven slaan, al duurt de partij de hele dag. "Tabeling nam enig risico aan het net om punten te scoren. Dit pakte niet altijd goed uit omdat dan links en rechts langs haar heen werd gespeeld", legt Piek uit.

Koen Ridder was ook aanwezig op het toernooi en ik vroeg hem hoe hij het vond om met wisselende partners te spelen. "Het is continu aanpassen en aanpassen aan je maat. Iedereen heeft zijn eigen speelstijl en je moet daar samen een goede combinatie van maken. Dat vergt veel energie. Daarnaast leer ik er wel veel van. Nieuwe partners, nieuwe tactieken, nieuw badminton. Maar ik kom in eerste instantie om te winnen. Leren doe je ook op het Satellite toernooi van Gorredijk. Hier telt winnen en dat mist nog."

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!