Moederdag 2019

Leon Ham bij de Denmark Open: een racket versus twee duimen

Leon Ham bij de Denmark Open: een racket versus twee duimen

Zaterdag 20 oktober, halve finales. De eerste partijen van de dag zijn een mannendubbel en een gemengddubbel.

› alles over het Badminton Festival!

Boe en Mogensen uit Denemarken moeten het opnemen tegen de derde geplaatste Maleisische heren, Kien Keat Koo en Boon Heong Tan. De vier gaven waar het publiek voor kwam, spektakel. Het Deense koppel speel al het hele toernooi spannende wedstrijden en deze was niet anders.

Met verrassend spel wisten de Denen punten te scoren in de eerste set. Het vlakke spel van de Maleisiërs is hun sterke kant. 17-17, 18-18, 19-19, ze geven elkaar geen centimeter. De Denen winnen door twee te gehaaste slagen van Koo, 21-19.

De tweede set was een ander verhaal. De heren uit Azië weten te dicteren en vooral Boe maakt wat onnodige fouten in de aanval. 11-21, Maleisië. Een ding dat mij opvalt aan het koppel Boe en Mogensen is dat ik zij als enige een flik-service durven geven. Alle andere koppels doen het nauwelijks. Mogensen in het bijzonder weet de goede momenten ervoor uit te kiezen. Waarom doen anderen dat niet vaker. De Denen weten er direct punten mee te scoren of de aanval te pakken.

De derde set is weer superspannend. Over en weer worden er goede punten gemaakt. 20-18 voor de Denen maar deze weten ze niet te verzilveren. 21-20 voor Maleisië. Dit punten wordt prachtig gemaakt door Boe die beide spelers naar het net lokt en eroverheen speelt. 21 gelijk, 22 gelijk, 23 gelijk, gelijk. Allemaal matchpoints voor Koo en Tan, maar Boe en Mogensen weten telkens terug te komen. Trouwens, Mogensen krijgt nog een gele kaart omdat hij zijn racket tussen twee duimen doormidden breekt bij 22-21. Maar goed, twee onnodige fouten aan de zijde van Denemarken maken dat Koo en Tan naar de finale kunnen. 26-24, wat een spektakel.

Tijdens deze wedstrijd zijn er op de andere baan twee partijen gespeeld en afgerond. De eerste geplaatste Chinezen weten in het gemengddubbel twee Maleisiërs totaal te overrompelen. 21-7 21-16 voor Xu en Ma. Chan en Goh probeerde van alles maar het Chinese koppel was ijzersterk.

De tweede wedstrijd ging tussen Chen Long en Pengyu Du in de categorie herenenkel. Chen Long speelde slecht. Hij wachtte af, pakte de aanval nauwelijks en liet Du de punten maken. De eerste en tweede set werden gedicteerd door de zevende geplaatste Du die ze dan ook beide wist te winnen. 21-14, 21-10.

Jan O Jorgensen, de laatste Deen in het toernooi mag in de halve eindstrijd aantreden tegen Lee Chong Wei. Dat wordt een zware taak voor Jorgensen, wist iedereen. Hij begon aardig tegen de Maleisiër. Jorgensen was sterk aan het net. Hij durfde het netspel aan te gaan met Lee. Dat pakte goed uit, want grotendeels gingen de netrally's naar het Deense publiek. Maar spelen tegen Lee die geen nauwelijks fouten maakt, bloedsnel is als het nodig is en een tandje kan bijzetten, is lastig. Met 22-20 wist Lee Chong Wei de eerste set te winnen.

De tweede set was iets dikker, 21-15. Maar de manier waarop het publiek achter hun favoriet gaan staan is geweldig. Klappen, juichen en joelen voor elk punt dat Jorgensen maakt. Maar niet op een vervelende manier. Als er een mooie rally was gespeeld maar Lee Chong Wei maakte het punt, werd er ook geklapt. Het publiek was ook sportief. Het was stampvol op de tribune.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Japanse bijltjesdag voor Nederlandse badmintonploeg in Tokio

Japanse bijltjesdag voor Nederlandse badmintonploeg in Tokio

De Nederlandse A-ploeg is inmiddels van Jakarta doorgereisd naar Tokio voor de Japan Open 2019 en vandaag ging dat BWF World Tour…

23 juli 2019

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!