Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© René Lagerwaard

Meulendijks grijpt naast titel op Yonex Dutch Open

© René Lagerwaard+

Judith Meulendijks is het niet gelukt om voor de tweede keer de Yonex Dutch Open op haar naam te schrijven.

De Nederlandse was in een bloedstollende finale in Almere van het vrouwenenkelspel met 21-14, 13-21 en 17-21 net de mindere van de Tsjechische Kristina Gavnholt.

De winnares van 1997 schoot uit de startblokken en nam al snel een voorsprong. Bij de interval in de eerste game was de stand 11-4 in het voordeel van Meulendijks. Met geplaatste slagen liep ze steeds verder weg van Gavnholt en trok de eerste game met 21-14 naar zich toe.

De 34-jarige speelster uit Helmond begon niet goed aan de tweede game, of beter gezegd Gavnholt herpakte zich en sloeg al snel een gat van drie punten. De nummer drie van de plaatsingslijst hield Meulendijks op afstand en won met 21-13.

In het begin van de derde game nam Meulendijks het heft in handen. Ze dirigeerde het spel. Gavnholt liet de Nederlandse niet ver weg lopen, maar keek bij de pauze tegen een 9-11 achterstand aan. Er ontwikkelde zich een spannende strijd. De vrouwen gaven elkaar geen centimeter toe.

In de slotfase maakte Meulendijks een aantal kleine foutjes, die ze niet meer kon herstellen. Na een sterke wedstrijd van onze landgenote ging Gavnholt er toch met 21-17 en dus de titel vandoor.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

NOS Radio: 'Palyama in finale Dutch Open'

5 jaar geleden

volgend artikel

NOS Sport: 'Badminton kruipt uit bestuurlijk dal'

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 8 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws