VBO Trainer

Myke en Russell: 'We zijn namelijk badmintonners, geen wielrenners!' (deel 1)

Myke en Russell: 'We zijn namelijk badmintonners, geen wielrenners!' (deel 1)

Vroeg, heeeel vroeg ging onze wekker. Om vijf uur werden we op schiphol verwacht om vervolgens om 7:20 het vliegtuig te pakken richting Londen.

In Londen zouden we overstappen op de BA007 die ons in Tokyo zou brengen. Althans, dit stond op het vliegticket. De vlucht naar Londen liep voorspoedig en zonder veel problemen. In een klein uurtje raakten de wielen van ons vliegtuig de Engelse bodem en door een ochtendspits liepen we een kleine vertraging op. Hierdoor hadden we minder overstap tijd voor onze vlucht naar Tokyo die een uur later zou vertrekken. Gelukkig is Londen Heathrow niet zo groot...

Gelukkig voor ons parkeerde de piloot het vliegtuig aan de hele andere kant van het vliegveld zodat we nog een flink stuk met de metro moesten voordat we aan boord konden van ons andere vliegtuig. Dit zou geen probleem moeten zijn, totdat een security-medewerkster in opleiding interessant begon te doen. Ze zei dat we onze racketbags moesten afgeven omdat ze te groot waren en zogenaamd niet in de bagagevakken passen. Onze manager, Ger Tabeling, begon in Engels voor dummies uit te leggen 'that we fly all over the world with our bags so it was not a problem'. De medewerkster vond dat hij niet zo bijdehand moest doen en riep de hoofd security erbij. Na wat ondehandelen moesten ze met een 'fragile' kaartje toch worden ingecheckt en moesten we ze bij de gate afgeven. Als we dat zouden halen natuurlijk.

De vriendelijke manager van de security hielp ons door ons op de fast track te plaatsen zodat we misschien iets meer speling hadden, maar niets was minder waar. We moesten rennen voor de metro omdat Robin niet door de security check kwam. Ze dachten dat er drugs in zijn laptoptas zat dus Robin moest even vertellen dat hij een sporter was en (hopelijk) niet met dit soort spul in aanraking kwam. We zijn namelijk badmintonners, geen wielrenners. Dit snapte ze al snel en moesten het op een eindsprint gooien. Vijf minuten voor het sluiten van de gate bereikten we eindelijk de gate waar ons vliegtuig op ons stond te wachten. Na het betreden van het vliegtuig keken tweehonderd spleetoogjes onze kant op en met zweet op ons voorhoofd konden we ons comfortabel maken in onze vliegtuigstoelen. Nouja comfortabel, ik dacht dat er geen dikke chinezen bestonden maar laat er nou net een bestaan en die had precies een stoel naast mij geboekt. fijn.

Russell heeft 13 uur lang de binnenkant van zijn ogen bekeken, maar Myke kreeg dit niet voor elkaar. Myke heeft een paar uurtjes kunnen slapen en vervolgens wat films gekeken om te tijd te door te komen. Uiteindelijk bereikten we Tokyo en werden we onthaalt door een massa van mensen die om ons handtekening vroegen en zwaaiden alsof we wereldkampioen waren. Op dit moment opende Russell zijn ogen en ontwaakten uit zijn droom, er stond helemaal niemand op een Japanner na die met een bordje en een glimlach van oor tot oor ons stond op te wachten. We vervolgende onze reis per bus naar het hotel, het was inmiddels vijf uur in de morgen en de meesten hadden het wel gezien. Eenmaal in het hotel aangekomen mochten we van meester Rune een paar uurtjes slapen om vervolgens het normale ritme hier op te pakken. Er was niet veel nodig ons te doen laten slapen. Een bed van 1 meter lang en een kussen zo hard als een steen bleek genoeg en we sliepen voor we het wisten.

Wordt vervolgd, of zoals ze hier zeggen: 継続する

Myke en Russell

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Nederlandse parabadmintonners met bondscoach Eefje Muskens naar Antalya

Nederlandse parabadmintonners met bondscoach Eefje Muskens naar Antalya

Vandaag is voor de vijfde keer de Turkish Parabadminton International 2019 begonnen in Antalya waar Joshua Donker, Megan…

25 maart 2019

Chloe Li en Noah Haase toernooiwinnaars Junior Master Almere

Chloe Li en Noah Haase toernooiwinnaars Junior Master Almere

Tijdens de Junior Master 2019 van BV Almere waren het Chloe Li en Noah Haase die het kampioenschap in het enkelspel opeisten. Er…

25 maart 2019

Fransman Thomas Rouxel verhindert zegetocht badmintonner Mark Caljouw

Fransman Thomas Rouxel verhindert zegetocht badmintonner Mark Caljouw

Op papier was de halve finale van de Orléans Masters 2019 een partij die in het voordeel van Mark Caljouw moest uitvallen.…

23 maart 2019

Topbadmintonner Mark Caljouw in halve finale Orleans Masters 2019

Topbadmintonner Mark Caljouw in halve finale Orleans Masters 2019

De Haagse badmintonner Mark Caljouw leverde vandaag puik werk af in de kwartfinale van de Orléans Masters 2019, een BWF…

22 maart 2019

Drop Shot vindt nieuwe coach voor avontuur in Nederlandse Badminton Eredivisie

Drop Shot vindt nieuwe coach voor avontuur in Nederlandse Badminton Eredivisie

Met ingang van seizoen 2019-2020 is clubsponsor Robert Hoogland aangesteld als hoofdtrainer en coach van het Haagse BC Drop Shot.

22 maart 2019

Mark Caljouw naar kwartfinales Orléans Masters 2019

Mark Caljouw naar kwartfinales Orléans Masters 2019

Bij de Orléans Masters 2019 heeft Mark Caljouw de kwartfinales weten te bereiken. Het koppel Iris Tabeling / Nadia…

22 maart 2019

RTC Deurne verhuist naar Eindhoven

RTC Deurne verhuist naar Eindhoven

Badminton Nederland en het Regionale Trainingscentrum (RTC) Deurne hebben gezamenlijk besloten om na drie seizoenen het RTC niet…

22 maart 2019

Calvin van Stenus topfavoriet tijdens Junior Master jeugdtoernooi in Almere

Calvin van Stenus topfavoriet tijdens Junior Master jeugdtoernooi in Almere

In het weekend van 23 en 24 maart 2019 organiseert BV Almere voor de 26ste keer haar Junior Master. Zaterdag en zondag worden er…

21 maart 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!