badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Patty Stolzenbach: 'Dutch Open halve finale'

Het heeft even geduurd voordat ik een stuk over de Dutch Open op mijn site heb geplaatst.

 

Dit heeft te maken gehad dat ik zondag ochtend met een voedselvergiftiging ben opgestaan en het nu pas iets beter gaat met mij. Ik kijk terug op een goed toernooi, en ik ben nog steeds blij met het behaalde resultaat.

Voor ik begon aan de Dutch Open wist ik dat het een zwaar toernooi ging worden. Op woensdag mocht ik mijn eerste wedstrijd spelen tegen Simone Prutsch uit Oostenrijk. Vorig jaar verloor ik van haar, maar nu speelde ik een goede partij vanaf het begin. Ik won de wedstrijd met 21-9 en 21-15.

De volgende ronde was een dag later tegen de nummer één geplaatste en vier voudig Dutch Open kapioenne Yao Jie. Omdat we landgenoten zijn werd er in deze wedstrijd niet gecoacht en moest ik het dus zelf doen. Ik had al vaker tegen Jie gespeeld natuurlijk maar nooit gewonnen. De wedstrijd begon moeizaam en er werden fouten gemaakt aan beide kanten. Ik bleef knokken en kwam op een kleine voorsprong en ik won de eerste set met 21-15.

De tweede set ging gelijk op en bij de rust stond het 9-11 voor Jie. Doordat ik het geduld kon blijven opbrengen kwam ik daarna op een voorsprong 18-15. Jie kwam terug tot 18-18 maar gelukkig kon ik daarna de wedstrijd naar mij toe trekken, ik won met 21-18. Natuurlijk was ik na deze overwinning super blij, het gaf mij veel zelf vertrouwen.

De laatste wedstrijd van de dag mocht ik dubbelen met Soraya tegen Ginny Severien en Maartje Verheul. Het werd een lange wedstrijd, maar uiteindelijk wisten Soraya en ik de wedstrijd te winnen. Het werd 21-11, 15-21 en 21-16. Het was een lange en vermoeiende dag, na de wedstrijd snel naar huis om uit te rusten voor de twee kwart finales op vrijdag.

Lees de rest van het verhaal op de website van Patty Stolzenbach.

geplaatst door

verkregen via Patty Stolzenbach

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Nederland opent op WJK tegen Ierland

6 jaar geleden

volgend artikel

Huynh: 'The story without a happy end'

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 12 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws