Moederdag 2019

Scheidsrechterlijke dwalingen treffen ook DKC?

Scheidsrechterlijke dwalingen treffen ook DKC?

De badmintonners van het Haagse BC DKC hebben zaterdagavond de tweede overwinning van het seizoen geboekt in de Carlton Eredivisie.

› alles over het Badminton Festival!

Uit bij The Flying Shuttle Barendrecht won de ploeg van coach Leonard van Velzen met 5-3. De uitslag had nog groter uit kunnen vallen voor DKC. Maar bij een paar partijen hadden de Hagenaars het geluk net niet aan hun zijde. Ook het feit dat Mark Caljouw niet mee kon doen vanwege de Wereld Jeugd Kampioenschappen werkte niet in het voordeel van DKC.

Overwinning voor BC DKC met bittere nasmaak

Zoals altijd werd er begonnen met de dubbelspelen. De afgelopen weken raakte het DKC-duo Dennis van Daalen de Jel/Thomas Wijers steeds meer op elkaar ingespeeld. Tegen TFS Barendrecht leverde dat voor hen eindelijk de eerste overwinning op. Met sterk en agressief spel werden Michiel Kruijt en Rick Janssen in drie games aan de kant gezet.

Het damesdubbel van DKC was ook dichtbij winst. Ginny Severien en Eefje Besselink verloren weliswaar de eerste game van Monique Broeke en Daisy Bommeleyn, maar ze kwamen daarna terug in de wedstrijd en pakten game twee. De beslissende derde game was erg spannend. Het initiatief wisselde constant en zo was het tot het laatste moment lastig te zeggen welk koppel er met de winst aan de haal zou gaan. Er moest uiteindelijk een verlenging aan te pas komen, waarin Broeke en Bommeleyn net aan het langste eind trokken: 24-22.

Van de vier enkelspelen gingen er drie vrij eenvoudig naar DKC. Van Daalen de Jel en Bouke van Bergen Bravenboer wonnen allebei in twee games. Soraya de Visch Eijbergen hoefde helemaal niet in actie te komen om een punt binnen te halen. Ze zag haar tegenstander Broeke opgeven. Alleen Severien moest tot het uiterste om haar singel te winnen. De eerste game ging naar opponent Pascalle van Nielen met 21-13. Severien richtte zich in de tweede game op met hulp van vele aanmoedigingen van DKC-supporters. Ze won die game dan ook met 21-19. De laatste game was een werkelijke 'thriller'. De dames dreven elkaar tot het uiterste met lange rally's. Vooral Van Nielen had in die game het nodige geluk met een paar netballen. Severien liet zich daardoor niet uit het veld slaan en pakte de derde game met 24-22.

De overwinning was dus al een feit voor DKC. Maar uiteraard hoopte Van Velzen dat zijn team nog twee puntjes extra mee kon nemen naar Den Haag. Dat moest gebeuren in de mixed dubbels. Ondanks goed spel wist het nieuwe koppel Van Bergen Bravenboer/Besselink niet te winnen van het ervaren duo Kruijt/Bommeleyn. De TFS-spelers wonnen met 21-16 en 21-19. Op de andere baan lagen er meer kansen voor DKC. Wijers en zijn vriendin De Visch Eijbergen namen het op tegen Janssen en Van Nielen. Het TFS-duo won de eerste game in de verlenging met 23-21. De DKC’ers gaven niet op, en bleven in de tweede game gelijk tred houden met Janssen en Van Nielen. Op het eind vielen er enkele beslissingen van de scheidsrechter uit in het nadeel van Wijers en De Visch Eijbergen. Hierdoor konden de TFS'ers een klein gaatje slaan en de game met 21-19 pakken. De eindstand werd daarmee bepaald op 5-3.

Ondanks de overwinning zakt DKC één plekje op de ranglijst. De Hagenaars staan nu zevende met 26 punten. Het gat naar nummer de nummer acht, BV Slotermeer, is wel vergroot en bedraagt nu zes punten. DKC behoudt nog steeds uitzicht op plek vier, die aan het eind van het seizoen recht geeft op het spelen van play-offs. Daar staat nu Roosterse BC met 31 punten. Volgende week staat er een belangrijk duel op het programma voor DKC. Op zondag 4 november komt hekkensluiter BC Victoria naar Den Haag. Bij een goed resultaat kan het gat naar de play-off plaatsen wellicht worden verkleind. Het duel in sporthal 't Zandje begint om 14.00 uur.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!