Victor Europe

Scheidsrechterlijke dwalingen treffen ook DKC?

Scheidsrechterlijke dwalingen treffen ook DKC?

De badmintonners van het Haagse BC DKC hebben zaterdagavond de tweede overwinning van het seizoen geboekt in de Carlton Eredivisie.

Uit bij The Flying Shuttle Barendrecht won de ploeg van coach Leonard van Velzen met 5-3. De uitslag had nog groter uit kunnen vallen voor DKC. Maar bij een paar partijen hadden de Hagenaars het geluk net niet aan hun zijde. Ook het feit dat Mark Caljouw niet mee kon doen vanwege de Wereld Jeugd Kampioenschappen werkte niet in het voordeel van DKC.

Overwinning voor BC DKC met bittere nasmaak

Zoals altijd werd er begonnen met de dubbelspelen. De afgelopen weken raakte het DKC-duo Dennis van Daalen de Jel/Thomas Wijers steeds meer op elkaar ingespeeld. Tegen TFS Barendrecht leverde dat voor hen eindelijk de eerste overwinning op. Met sterk en agressief spel werden Michiel Kruijt en Rick Janssen in drie games aan de kant gezet.

Het damesdubbel van DKC was ook dichtbij winst. Ginny Severien en Eefje Besselink verloren weliswaar de eerste game van Monique Broeke en Daisy Bommeleyn, maar ze kwamen daarna terug in de wedstrijd en pakten game twee. De beslissende derde game was erg spannend. Het initiatief wisselde constant en zo was het tot het laatste moment lastig te zeggen welk koppel er met de winst aan de haal zou gaan. Er moest uiteindelijk een verlenging aan te pas komen, waarin Broeke en Bommeleyn net aan het langste eind trokken: 24-22.

Van de vier enkelspelen gingen er drie vrij eenvoudig naar DKC. Van Daalen de Jel en Bouke van Bergen Bravenboer wonnen allebei in twee games. Soraya de Visch Eijbergen hoefde helemaal niet in actie te komen om een punt binnen te halen. Ze zag haar tegenstander Broeke opgeven. Alleen Severien moest tot het uiterste om haar singel te winnen. De eerste game ging naar opponent Pascalle van Nielen met 21-13. Severien richtte zich in de tweede game op met hulp van vele aanmoedigingen van DKC-supporters. Ze won die game dan ook met 21-19. De laatste game was een werkelijke 'thriller'. De dames dreven elkaar tot het uiterste met lange rally's. Vooral Van Nielen had in die game het nodige geluk met een paar netballen. Severien liet zich daardoor niet uit het veld slaan en pakte de derde game met 24-22.

De overwinning was dus al een feit voor DKC. Maar uiteraard hoopte Van Velzen dat zijn team nog twee puntjes extra mee kon nemen naar Den Haag. Dat moest gebeuren in de mixed dubbels. Ondanks goed spel wist het nieuwe koppel Van Bergen Bravenboer/Besselink niet te winnen van het ervaren duo Kruijt/Bommeleyn. De TFS-spelers wonnen met 21-16 en 21-19. Op de andere baan lagen er meer kansen voor DKC. Wijers en zijn vriendin De Visch Eijbergen namen het op tegen Janssen en Van Nielen. Het TFS-duo won de eerste game in de verlenging met 23-21. De DKC’ers gaven niet op, en bleven in de tweede game gelijk tred houden met Janssen en Van Nielen. Op het eind vielen er enkele beslissingen van de scheidsrechter uit in het nadeel van Wijers en De Visch Eijbergen. Hierdoor konden de TFS'ers een klein gaatje slaan en de game met 21-19 pakken. De eindstand werd daarmee bepaald op 5-3.

Ondanks de overwinning zakt DKC één plekje op de ranglijst. De Hagenaars staan nu zevende met 26 punten. Het gat naar nummer de nummer acht, BV Slotermeer, is wel vergroot en bedraagt nu zes punten. DKC behoudt nog steeds uitzicht op plek vier, die aan het eind van het seizoen recht geeft op het spelen van play-offs. Daar staat nu Roosterse BC met 31 punten. Volgende week staat er een belangrijk duel op het programma voor DKC. Op zondag 4 november komt hekkensluiter BC Victoria naar Den Haag. Bij een goed resultaat kan het gat naar de play-off plaatsen wellicht worden verkleind. Het duel in sporthal 't Zandje begint om 14.00 uur.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Topbadmintonner Mark Caljouw in halve finale Orleans Masters 2019

Topbadmintonner Mark Caljouw in halve finale Orleans Masters 2019

De Haagse badmintonner Mark Caljouw leverde vandaag puik werk af in de kwartfinale van de Orléans Masters 2019, een BWF…

22 maart 2019

Drop Shot vindt nieuwe coach voor avontuur in Nederlandse Badminton Eredivisie

Drop Shot vindt nieuwe coach voor avontuur in Nederlandse Badminton Eredivisie

Met ingang van seizoen 2019-2020 is clubsponsor Robert Hoogland aangesteld als hoofdtrainer en coach van het Haagse BC Drop Shot.

22 maart 2019

Mark Caljouw naar kwartfinales Orléans Masters 2019

Mark Caljouw naar kwartfinales Orléans Masters 2019

Bij de Orléans Masters 2019 heeft Mark Caljouw de kwartfinales weten te bereiken. Het koppel Iris Tabeling / Nadia…

22 maart 2019

RTC Deurne verhuist naar Eindhoven

RTC Deurne verhuist naar Eindhoven

Badminton Nederland en het Regionale Trainingscentrum (RTC) Deurne hebben gezamenlijk besloten om na drie seizoenen het RTC niet…

22 maart 2019

Calvin van Stenus topfavoriet tijdens Junior Master jeugdtoernooi in Almere

Calvin van Stenus topfavoriet tijdens Junior Master jeugdtoernooi in Almere

In het weekend van 23 en 24 maart 2019 organiseert BV Almere voor de 26ste keer haar Junior Master. Zaterdag en zondag worden er…

21 maart 2019

Mark Caljouw en Iris Tabeling door bij Orléans Masters 2019

Mark Caljouw en Iris Tabeling door bij Orléans Masters 2019

Bij de Orléans Masters 2019 zijn Mark Caljouw en het koppel Iris Tabeling / Nadia Fankhauser (Zwitserland) door naar de…

21 maart 2019

Nederlanders in actie bij Orléans Masters 2019

Nederlanders in actie bij Orléans Masters 2019

Vandaag start het hoofdtoernooi van de Orléans Masters 2019 dat nog tot en met zondag 24 maart wordt gespeeld. Het is een…

20 maart 2019

Het nieuwe logo van Badminton Nederland is ook suf

Het nieuwe logo van Badminton Nederland is ook suf

Badminton is een suffe sport en het nieuwe logo van Badminton Nederland is ook suf, dus in die zin klopt het helemaal. Voordat we…

19 maart 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!