TFS Barendrecht heeft de weg omhoog weer gevonden

TFS Barendrecht heeft de weg omhoog weer gevonden

Een goed gevulde hal met een grote duidelijk hoorbaar aanwezige supportersschare van het Haagse DKC was het mooie decor van afgelopen zaterdagavond in de thuiswedstrijd van TFS tegen DKC.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Twee weken rust bleek het team van TFS goed gedaan te hebben. Monique Broeke is herstellende van een blessure, maar kon de damesdubbel wel spelen. Deze won ze in een spannende wedstrijd in de derde game samen met Daisy Bommeleyn.

In haar enkelspel wilde ze geen enkel risico nemen gelet op de resterende nog lange competitie en werd in overleg met de technische leiding besloten om de partij op te geven. De andere damesenkel, waarin Pascalle van Nielen aantrad tegen favoriet Ginny Severien, werd een ware thriller. Pascalle speelde een van haar beste wedstrijden. Op zich geen grootse wedstrijd, maar wel eentje waar vechtlust en inzet van beide kanten werd gevergd ondanks alle pijntjes en vermoeidheid.

Pascalle kreeg een enkele kans op winst, maar uiteindelijk won DKC in de derde game met 24-22. Wel een mooie wedstrijd om te zien voor de vele meelevende toeschouwers.

De herendubbel ging toch wat onverwachts in drie games naar DKC. Michiel Kruijt en Rick Janssen kregen in de derde game helaas geen vat meer op het aanvallende spel van DKC. Beide herenenkels werden met overmacht gewonnen door DKC. Sabar Lapré speelde weer zijn eerste wedstrijd in team, maar had geen kans, alhoewel Sabar zeker niet slecht speelde.

Dean Versteeg had geen schijn van kans tegen de oppermachtig en snel spelende tegenstander. Met een 5-1 achterstand moesten de gemengddubbels nog worden gespeeld. Michiel en Daisy wonnen hun partij al was het niet altijd overtuigend. Op de andere baan speelden Rick en Pascalle een sterke wedstrijd. Met afwisselend spel en relatief weinig fouten werd de tegenstander onder druk gezet en bleek de verdediging ijzersterk, wat leidde tot lange rallys en veel spanning. Uiteindelijk behaalden Rick en Pascalle hun eerste overwinning in het gemengddubbel en zeker zeer verdiend na al eerder in de competitie dichtbij een winst te zijn geweest.

Hiermee eindigde de wedstrijd in een 3-5 verlies voor TFS, maar wel met een positief randje. TFS loopt nu weer iets uit op hekkensluiter Victoria en blijft zij aan zij in punten met het Amsterdamse Slotermeer. Kortom de spanning blijft aanwezig en elke punt is belangrijk in de strijd om weg te blijven van de degradatiezone. Komende zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen Van Zijderveld uit Amstelveen, waarin weer acht punten zijn te verdelen.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!