badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Van Zijderveld Amstelveen speelt gelijk

Van Zijderveld Amstelveen heeft afgelopen zaterdagavond in Amstelveen gelijk gespeeld tegen Almere.

 

Het was een spannende wedstrijd waarin zeven van de acht partijen in drie games werden gespeeld. Het duel eindigde in 4-4.

De wedstrijd werd geopend met het mannen dubbel Justin Teeuwen/Norbert van Barneveld. Zij speelden tegen Dekker Almere spelers Dave Khodabux en Stephan Branderhorst. In drie games trokken de Almeerders de winst naar zich toe (0-1).

Het vrouwen dubbel Linda Chen/Mariëlle van der Woerdt (invalster) speelde tegen het Almeerse dubbel Yvonne Sie en Manon Sibbald. In twee games ging ook hier de partij naar Dekker Almere (0-2).

Bij het eerste mannenenkelspel stond Lester Oey tegenover Saber Afif. Overtuigend won Lester de eerste game, maar liet de tweede glippen. De derde en beslissende game won Lester met 21-14 doordat Saber Afif, bij de stand 20-14, de frustratie over zijn verlies uitte door de shuttle bewust uit te slaan (1-2).

In de tweede mannensingle speelde Justin Teeuwen tegen Stephan Branderhorst. Justin verloor de eerste game. In de tweede voerde Justin het tempo op, hetgeen resulteerde in winst van deze én de laatste game tegen een moe gestreden Stephan Branderhorst (2-2).

Het eerste vrouwen enkel werd gespeeld door Linda Chen en Cheryl Seinen. Hoewel Cheryl zich redelijk goed verweerde, wist Linda in twee games te winnen (3-2).

Bij het tweede vrouwenenkelspel speelden Alida Chen en Manon Sibbald een prachtige partij, zéker voor de toeschouwers. Na veel gewonnen rallies over en weer won Alida de eerste game. In de tweede bood haar tegenstandster Manon Sibbald zeer sterk tegenspel en won. De laatste game was de meest spannende. Het punten halen ging gelijk op tot 20-20, waarbij Alida uiteindelijk met 21-23 verloor (3-3).

Voor het eerste gemengddubbelspel gingen Norbert van Barneveld/Mariëlle van der Woerdt en de Almeerders Dave Khodabux en Yvonne Sie de baan op. Nadat de eerste game door Norbert en Mariëlle werd gewonnen, kwamen zij in de tweede en derde game tekort en verloren zij de partij (3-4).

In de laatste partij van de avond, de tweede mix, werd de eerste game verloren door Lester Oey/Alida Chen tegen Saber Afif/Cheryl Seinen. Na een zeer sterke en gewonnen tweede game moest een laatste beslissende game worden gespeeld. Deze ging echter naar Lester en Alida en waarmee zij een gelijkspel voor Van Zijderveld behaalden (4-4).

Door deze remise blijft de Amstelveense ploeg met 26 punten vierde in het klassement staan.

De komende weken is door diverse toernooien, waaronder de Yonex Dutch Open (9-14 oktober) in Almere, geen competitie. De eerstvolgende wedstrijd van Van Zijderveld is op 27 oktober in Haarlem. BC Duinwijck is dan in de streekderby tegenstander.

geplaatst door

verkregen via Van Zijderveld

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Dubbelslag voor The Flying Shuttle '57

6 jaar geleden

volgend artikel

Yao Jie in Almere op jacht naar vijfde titel

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws