Wederom gelijkspel voor DKC

Wederom gelijkspel voor DKC

Badmintonclub DKC heeft, net als vorige week tegen Amersfoort, gelijkgespeeld tegen een topclub uit de Carlton Eredivisie.

Ken je BV Ribad al?

Zondag wist de formatie van coach Leonard van Velzen een 4-4 uitslag op het scorebord te zetten uit bij Almere. DKC sloeg de punten allemaal binnen in de enkelspelen. In de dubbelspelen was de Haagse ploeg niet opgewassen tegen Almere. Alleen Bouke van Bergen Bravenboer was samen met Tak Ling Lam dichtbij de overwinning, maar zij verloren nipt in drie games.

DKC begon in het herendubbel weer met Thomas Wijers en Dennis van Daalen de Jel. Het tweetal raakt steeds meer op elkaar ingespeeld, maar was tegen Stephan Branderhorst en Dave Khodabux nog net een maatje te klein. Het werd 21-17 en 21-15 voor Almere.

Op de andere baan stelde Van Velzen weer een nieuw koppel op in het damesdubbel. Dit keer stond Eefje Besselink aan de zijde van Lam. Ze hadden eigenlijk geen kans tegen Yvonne Sie en Rachel Howard, die in twee games wonnen.

In de singelpartijen maakte DKC de 2-0 achterstand meer dan goed. Van Daalen de Jel won vorig seizoen, toen nog in het shirt van VELO, drie keer van Saber Afif. Ook namens DKC lukte hem dat. Het werd een vrij eenvoudige overwinning met 21-10 en 21-14. Ook Mark Caljouw had niet heel veel moeite met zijn tegenstander. In twee games won het Rijswijkse talent van Branderhorst.

Soraya de Visch Eijbergen boekte een regelmatige overwinning op Howard. Ginny Severien had het lastiger tegen Thamar Peters. Laatstgenoemde pakte de eerste game met 21-12. In de tweede game kreeg de speelster van Almere last van haar knie, waardoor ze bij een 14-17 achterstand moest opgegeven. Zo was de tussenstand 4-2 in het voordeel van DKC.

De mixed dubbels moesten de beslissing brengen. Caljouw en De Visch Eijbergen wisten tegen Amersfoort nog te winnen. Tegen Khodabux en Sie van Almere lukte dat niet. De DKC’ers verloren de eerste game met 21-13. In game twee konden ze lang mee, maar bleek het Almeerse duo in de verlenging net te sterk: 22-20.

Het was vervolgens aan Lam en Van Bergen Bravenboer om DKC alsnog naar de winst te helpen. Ze speelden een uiterst spannende wedstrijd tegen Afif en Cheryl Seinen. De eerste game werd met 21-19 gewonnen door het DKC-koppel. De score zat in de tweede game ook dichtbij elkaar, maar die ging wel naar Almere met 22-20. In de beslissende game waren Afif en Seinen iets doortastender dan hun tegenstander. Het leverde hen dan ook de winst op met 21-17. Hierdoor werd 4-4 de eindstand in de wedstrijd tussen Almere en DKC.

Door het gelijke spel heeft DKC nu zestien punten in de eredivisie. Het staat daarmee op een achtste plek. Het gat naar de nummer vijf, Duinwijck, is slechts twee punten. Volgende week neemt DKC het op tegen diezelfde ploeg. Op zondag 7 oktober spelen de Hagenaars in eigen huis tegen Duinwijck. Het duel begint om 14.00 uur.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!