Yao Jie zonder te spelen door op Yonex Dutch Open

Yao Jie zonder te spelen door op Yonex Dutch Open

Titelverdedigster Yao Jie kwalificeerde zich woensdag zonder te spelen voor de tweede ronde op de Yonex Dutch Open.

clubzoeker

Maak kennis met Rune van Dalm!

De Engelse Nicola Cerfontyne moest vlak voor de wedstrijd geblesseerd afhaken. In de volgende ronde treft Jie haar landgenote Patty Stolzenbach. Ze rekende met 21-9 en 21-5 af met de Oostenrijkse Simone Prutsch.

Naast Jie en Stolzenbach plaatste ook Judith Meulendijks zich voor de tweede ronde. De winnares van de editie van 1997 won met tweemaal 21-14 van Kate Robertshaw uit Engeland.

Soraya de Visch Eijbergen overleefde de eerste ronde niet. Ze toonde zich strijdbaar, maar verloor met 21-13 en 21-16 van de Engelse Panuga Riou. Ook Alida Chen en Lisa Malaihollo strandden in de openingsronde. Chen verloor in twee games van Nicole Schaller (Zwitserland), terwijl Malaihollo haar meerdere moest erkennen in de Britse Sarah Walker.

Kwartet

Eric Pang, Dicky Palyama, Erik Meijs en Mark Caljouw hebben zich verzekerd van een plaats in de derde ronde van het mannenenkelspel. Pang rekende in de eerste ronde af met Maxime Moreels (21-12, 21-14) en daarna met Kestutis Navickas met 21-14 en 21-16. Palyama versloeg eerst Luka Wraber (Oostenrijk) met 21-10 en 21-12 en klopte daarna de Duitser Hannes Kaesbauer (21-15, 19-21, 21-8).

Meijs won achtereenvolgens van Alexander Roovers (Duitsland) en William Goudallier (Frankrijk). Caljouw stuitte na een walk-over in de eerste ronde op de Duitser Jonathan Persson. Na verlies in de eerste game, herpakte de DKC'er zich en ging met de winst aan de haal.

Justin Teeuwen, Hans van Os, Vincent de Vries, Marco de Jager, Nick Fransman en Bart Gerrits strandden in de eerste ronde. Teeuwen verloor met 21-15 en 21-13 van de Deen Emil Holst en Gerrits was niet opgewassen tegen de Engelsman Joshua Green (21-12 en 21-8). Hans van Os verloor in twee games van Kai Schaefer.

Nick Fransman speelde tegen de Deen Christian Lind Thomsen een marathonpartij. In de wedstrijd, die ruim vijf kwartier duur, toonde Fransman veerkracht door na een dik verloren eerste game (21-11) te tweede met 24-22 te winnen. In de derde en beslissende game kwam de speler van BC Amersfoort net te kort 19-21.

Vincent de Vries bood goed tegenstand aan de nummer drie van de plaatsingslijst, maar kon Dmytro Zavadsky niet bedwingen. Ook Marco de Jager mag zijn racket weer opbergen. Hij verloor in twee games van de Oostenrijker David Obernosterer.

Jerry Natenstedt en Ralph Starren overleefden de eerste ronde, maar verloren hun duel in de tweede ronde van de Yonex Dutch Open.

Onderonsje

Het Nederlandse onderonsje in het gemengddubbelspel werd een prooi voor Robin Tabeling en Myke Halkema. Ze versloegen in drie games het koppel Jacco Arends/Ilse Vaessen. Ook Dave Khodabux en Selena Piek schaarden zich bij de laatste zestien. Het Oranje-duo versloeg het Duitse koppel Hannes Kaesbauer/Kira Kattenbeck met 21-12, 18-21 en 21-12.

Tenslotte mogen ook de koppels Ralph Starren/Judith Campman en Koen Ridder/Paulien van Dooremalen zich opmaken voor het vervolg van de Yonex Dutch Open.

Jelle Maas/Iris Tabeling, Léon Nottelman/Maartje Verheul en Mireille van Daal/Kyrill Schafflützel (Zwitserland) slaagden er niet om een plek in de volgende ronde te bemachtigen.

Klik hier voor alle uitslagen van de Yonex Dutch Open.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!