badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Almere en Duinwijck delen de punten

Spannender kon het bijna niet, zondagmiddag 25 november 2012 toen Almere bezoek kreeg van het Haarlemse Duinwijck.

 

Het werd een pure slijtageslag, die er uiteindelijk resulteerde in de uitslag 4-4. Aanvankelijk nam Almere een 2-0 voorsprong, Duinwijck zette deze achterstand om in een 2-4 voorsprong en uiteindelijk werd het toch een gelijkspel.

In het mannendubbel speelden Stephan Branderhorst en Dave Khodabux tegen Jerry Natenstedt en Jelle Kelderhuis. Met 21-15 en 21-18 was de winst voor de Buks en Branderhorst.

Rachel Howard en Yvonne Sie troffen aan de andere kant van het net Karina de Wit en Akville Stapusaityte. Deze partij werd een echte kraker. De eerste game wonnen de Haarlemse dames met 19-21. De Almeerse dames knokten zich in de tweede game helemaal leeg en wisten met 22-20 deze game nipt te winnen. Maar deze twee pittige games had ook bij de Haarlemse dames sporen nagelaten en het Almereduo leek over een iets langere adem te beschikken en zij wonnen met 21-15 de derde game.

Saber Afif gaf in de mannensingle uitstekend partij in de eerste game (18-21), maar in de tweede game liep Erik Meijs met 8-21 fors weg.

Rachel Howard vocht in haar damessingle voor wat ze waard was tegen Akville Stapusaityte, maar dat kon niet verhinderen dat de Haarlemse dame in drie games won (13-21, 21-18 en 21-21).

Stephan Branderhorst lijkt weer op de weg terug. Hij verloor weliswaar in drie games van Jerry Natenstedt, maar dat is op zich geen schande, want Natenstedt is een uitstekende speler (18-21, 21-13 en 13-21).

Manon Sibbald liet zich door de zeer ervaren Karina de Wit toch in de luren leggen in haar single, gezien de uitslag 15-21 en 14-21 voor moeder De Wit.

Met een stand van 2-4 voor Duinwijck kon er aan de beide mixen worden begonnen.

Yvonne Sie en Dave Khodabux verloren, toch enigszins verrassend, de eerste game met 15-21 van Imke van der Aar en Erik Meijs. Maar Sie en Khodabux zetten het recht in de tweede game (21-11) en ook in de derde game (21-12).

Cheryl Seinen en Saber Afif speelden tegen Annemiek Groenewoud en Jelle Kelderhuis de tweede mix en dat werd een waar spektakelstuk. De eerste game ging, na de nodige winstkansen voor Afif en Seinen met 23-25 naar Groenewoud en Kelderhuis. In de tweede game ging het opnieuw gelijk op en waren Afif en Seinen met 28-26 de gelukkige winnaar. Pas in de derde game gaven Groenewoud en Kelderhuis zich met 21-13 gewonnen en zo werd de eindstand in deze zeer sportieve en spannende wedstrijd bepaald op 4-4.

Het arbitrale trio stond onder leiding van Rob Salawan Bessie en de scheidsen Rob Deriga en Alie de Boer en die deden het uitstekend.

geplaatst door

verkregen via BV Almere

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws