clubzoeker

Amersfoort wint 13 punten in dubbelweekend maar verliest Nick Fransman

Amersfoort wint 13 punten in dubbelweekend maar verliest Nick Fransman

In het dubbelweekend van de Carlton Eredivisie won Amersfoort wel 13 punten, maar verloor voorlopig kopman Nick Fransman.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zaterdagavond in de wedstrijd tegen Duinwijck liep Nick een blessure op. Zondagmiddag werd in het ziekenhuis in Amersfoort een breuk in de grote teen geconstateerd en voorlopig gaat de voet van Nick in het gips. Een domper voor Nick zijn komende buitenlandse toernooien en de competitie staan voorlopig op losse schroeven, we hopen op een snel herstel.

Gelukkig heeft Amersfoort een ruime voorsprong welke dit weekend nogmaals werd uitgebreid naar 11 punten op de eerstvolgende. Tussen nummer 1 en nummer 5 is reeds een gat ontstaan van 20 punten.

Zaterdag werd een mooie overwinning behaald op Duinwijck in Haarlem. Voor het Amersfoortse team altijd een plek welke meer dan voldoende inspiratie oplevert, ook nu weer. De mannen- en vrouwendubbel gingen in no time in de tas. In de enkelspelen hierna maakte Jerry Natenstedt het Nick Fransman heel moeilijk. Nick wankelde letterlijk en figuurlijk maar hield zich staande (ondanks dat later bleek dat zijn grote teen was gebroken) en sloot winnend af met 22-20 in de 3e game.

Gayle Mahulette speelde een halve game tegen Akvile Stapusaityte, gelukkig is Gayle aan de beterende hand en is beperkt aan het trainen. Kirsten van der Valk speelde bij vlagen goed tegen sluwe vos Karina de Wit, maar Karina was deze avond de beste. Vincent de Vries tekende voor de 4-2 in zijn enkelspel.

De afsluitende mixen gingen bijna probleemloos mee naar Amersfoort, alleen de 2e mix van Maartje Verheul en Robin Tabeling leverde in game twee spanning op maar deze werd gewonnen met 26-24. Een mooie 6-2.

Ook winst op TFS Barendrecht

Zondag wachtte TFS Barendrecht. Voor de wedstrijd kregen de winnares van de vrouwen dubbel en de finalist van de mannendubbel van het Europese circuittoernooi inNoorwegen, Eefje Muskens en Jelle Maas een mooi boeket uitgereikt door kleding sponsor Emiel Wortmann.

Coach van Wankum moest improviseren door het uitvallen van Nick Fransman, hij werd vervangen door de Nationale jeugd Kampioen U-19 Robin Tabeling. In de dubbel werd geswitcht naar Jelle Maas met Vincent de Vries. Beide wissels waren succesvol. De vrouwendubbel leverde de verwachte winst op. Robin Tabeling en Vincent de Vries sloegen eenvoudig de mannenenkelspelen binnen.

Gayle Mahulette speelde nu een hele game en gaf op. Kirsten van der Valk kende moeilijke momenten in haar enkelspel tegen Pascalle Nielen maar bleef knap in drie games aan de goede kant van de score.

Beide mixen waren een formaliteit, in de 1e game stribbelde Michiel Kruijt en Daisy Bommeleijn nog wat tegen, maar Jelle Maas en Eefje Muskens stelde snel orde op zaken.

Een 7-1 winst en 13 punten in één weekend een prima prestatie, toch overheerste het nare gevoel van de blessure van Nick Fransman.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!