badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Badminton krijgt nieuwe senioren kampioen

PARAMARIBO - Vandaag gaan in de Ismay van Wilgen sporthal de nationale badmintonkampioenschappen 2012 van start.

Regerend triple kampioen Furgil Soeroredjo, die nu in Nederland woont en studeert, zal dit jaar vanwege zijn knieblessure niet meedoen aan het toernooi.

Mitchel Wongsodikromo. Door de afwezigheid van Soerorodjo is Wongsodikromo favoriet van het toernooi dit jaar, maar hij zal dan eerst langs concurrenten Irfan Djabar en Dyllen Dharmohoetomo moeten gaan.

De badmintontopper is momenteel in topvorm en is pas terug uit Miami, waar hij had deelgenomen aan het Bill Graham International. Bij de dames zal Danielle Melchiot gaan voor prolongatie van haar titel.

Tijdens de NK-2011 wist zij in een spannende finale binnen twee sets te winnen van Quennie Pawirosemito. Dit jaar is haar grootste concurrent ongetwijfeld badmintontalent Crystel Leefmans, die kampioen is geworden bij de junioren en van de week nog met twee zilveren medailles terug is gekomen uit Miami.

De nationale kampioenschappen zullen dit jaar zowel in de A als de B klasse een zeer spannend verloop hebben. Andere badmintontoppers die zullen participeren zijn o.a Oscar Brandon, Redon Coulor en Rugshaar Ishaak. De wedstrijden gaan zaterdag vanaf 19.00 uur van start in de Ismay van Wilgen sporthal.

vorig artikel

Dit weekend regiokampioenschappen

6 jaar geleden

volgend artikel

Badminton '80 wint alweer

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 47 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Verzenden van dit formulier is een expliciete instemming met ons privacy statement!)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws