Badmintonners blijven tweede na dubbel

Badmintonners blijven tweede na dubbel

Almere heeft aan het dubbelweekeinde in de eredivisie een gedeeld gevoel overgehouden.

Ken je OSM Badminton al?

Na de overtuigende overwinning op BC Roosterse zaterdagavond met 1-7 volgde gisteren een 4-4 gelijkspel tegen Duinwijck. Almere haalde dus niet alles uit de mogelijkheden.

Tegen Duinwijck speelden de Almeerders in eigen hal met name in de enkelspelen teleurstellend. Zowel als bij de dames als bij de heren werden nederlagen genoteerd. De Almeerders kenden wel een uitstekende start. Dave Khodabux en Stephan Branderhorst wonnen de heren dubbel van Jelle Kelderhuis en Jerry Natenstedt met 21-15 en 21-18. Dat leek de opmaat voor een mooie middag.

Daarna vergaten de Almeerders echter in de enkelspelen de score op te voeren. Saber Afif verloor kansloos van Erik Meijs met 18-21 en 8-21 en Stephan Branderhorst kon na het succes van zaterdagavond geen vervolg vinden tegen Jerry Natenstedt . Branderhorst verloor met 18-21, 21-13 en 13-21 van de Haarlemmer.

De punten kwamen voor uit de dubbel en de gemengd dubbel. Met name de dubbel van Rachel Howard en Yvonne Sie gaf een mooie overwinning. Met 19-21, 22-20 en 21-15 was het Almeerse damesdubbel te sterk voor Akvile Stapusaityte en Karina de Wit. Zaterdagavond leek de optimale score te halen maar oud-Almere speelster Roxanne Molenmaker en Leon Nottelman waren te sterk voor Saber Afif en Cheryl Seijnen. Met 21-18 en 21-14 verloren de Almeerders daar hun enige punt.

"Ik vind dit weekeinde helemaal niet teleurstellend", meende coach Erik Staats. "Roosterse snoept iedereen punten af en deze overwinning is gewoon uitstekend", toonde Staats zich tevreden over de zaterdagavond. "Tegen Duinwijck moet je realistisch zijn. We houden ze keurig op afstand in de eredivisie en nemen gewoon vier punten mee", beschouwde Staats het resultaat. Almere deed in de stand goede zaken door het onverwachte verlies van VELO tegen DKC. "We hebben echt nog een weg te gaan maar we zitten op het goede spoor", was Erik Staats toch tevreden.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!