SportSport

DKC wint in eigen huis van Victoria

DKC wint in eigen huis van Victoria

Badmintonclub DKC heeft de derde overwinning op rij geboekt in de Carlton Eredivisie.

Ken je BV Van Zijderveld al?

In eigen huis was de Haagse ploeg met 6-2 te sterk voor hekkensluiter BC Victoria uit het Limburgse Hoensbroek. De overwinning voor DKC was terecht, hoewel er nog vijf partijen in drie games werden beslist. Vier van deze wedstrijden gingen naar de thuisploeg. Opvallend was daarbij dat DKC in die duels telkens de eerste game verloor, maar uiteindelijk toch met de winst aan de haal ging.

Dennis van Daalen de Jel wist samen met Thomas Wijers het tweede dubbelspel op rij te winnen. Het Haagse koppel verloor weliswaar nipt de eerste game met 22-20 van Freek Golinski en Ben Maes, maar kwamen daarna goed terug. Met twee keer 21-16 was het eerste punt voor DKC een feit.

Waar Ginny Severien en Eefje Besselink vorige week tegen TFS Barendrecht in de verlenging van de derde game verloren, pakten zij tegen Victoria wel de winst. Ook nu ging de wedstrijd over drie games. En ook nu was de laatste game erg spannend. De DKC-dames konden tegen Mireille van Daal en Jessie van Wijk maar net een verlenging voorkomen. Het werd 21-19 voor Severien en Besselink.

Van Daalen de Jel stond in zijn singelpartij een aantal keer op achterstand tegen Robert Kwee, maar uiteindelijk wist de DKC’er nog een vrij eenvoudige overwinning te boeken. Het werd 21-17 en 21-16 voor Van Daalen de Jel. Mark Caljouw had het een stuk lastiger tegen de Belg Birger Abts. Caljouw kwam de afgelopen twee weken uit op de Wereld Jeugd Kampioenschappen in Japen en hij was duidelijk nog niet hersteld van zijn jetlag. De Rijswijker verloor de eerste game dan ook met dikke cijfers: 21-10. In de tweede game kon Caljouw beter bijblijven. Toch pakte Abts de winst met 25-23.

Ook Soraya de Visch Eijbergen speelde afgelopen week ook een buitenlands toernooi. Zij kwam uit op het Hongaars Open. Desalniettemin had de DKC-speelster nauwelijks problemen met Van Daal: 21-8 en 21-11. In de andere damessingel speelde dit keer Tak Ling Lam namens DKC, omdat Severien vanwege een geïrriteerde knie geen twee wedstrijden kon spelen. Lam had de nodige moeite met Lieke Maes en verloor de eerste game dan ook. Daarna kwam de Rotterdamse goed terug met 22-20 in de tweede game. In de beslissende game won Lam op ervaring: 21-16.

Tussenstand was dus 5-1 voor DKC. De ploeg van coah Leonard van Velzen wilde nu wel extra punten pakken in de mixed dubbels, waar dat vorige week tegen TFS Barendrecht niet lukte. De missie van Van Velzen slaagde gedeeltelijk. Besselink en Bouke van Bergen Bravenboer wonnen hun eerste wedstrijd als koppel. Abts en Maes werden knap verslagen in drie games. Datzelfde leek Caljouw en De Visch Eijbergen ook te lukken tegen Golinski en Van Wijk. De DKC’ers verloren de eerste game en wonnen de tweede. In de derde game zag het er lange tijd naar uit dat Caljouw en De Visch Eijbergen de winst naar zich toe gingen trekken. Ze hadden constant een voorsprong, maar gaven die op het laatste moment weg, waardoor Golinski en Van Wijk de derde game pakten met 21-19. Daarmee was de 6-2 eindstand bereikt.

Door de winst stijgt DKC één plekje in de eredivisie. De Hagenaars staan nu zesde met 32 punten. Ook Duinwijck heeft dat puntenaantal, alleen is het onderlinge resultaat in het voordeel van DKC. Het gat naar de nummer vier, Roosterse BC, is ook verkleind en bedraagt nog maar twee punten. De vierde plek geeft aan het einde van het seizoen recht op het spelen van play-offs om de landstitel. In dat kader staat er over twee weken een belangrijke wedstrijd op het programma. Dan gaat DKC namelijk op bezoek bij Roosterse BC. Dat duel wordt zaterdag 17 november om 19.00 uur gespeeld.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!