badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Dubbelweekend met derby voor DKC

Voor de tweede keer staat er dit seizoen een dubbelweekend op het programma in de Carlton Eredivisie badminton.

 

BC DKC uit Den Haag speelt daarin zaterdag een belangrijke thuiswedstrijd in sporthal Hoge Veld tegen Van Zijderveld. In dit duel staat vooral de strijd om de vierde plek op de ranglijst centraal, de plek die aan het eind van het seizoen recht geeft op het spelen van play-offs. Op zondag kan DKC ook aan de bak. Dan gaan de Hagenaars namelijk op bezoek in Wateringen voor de enige echte badmintonderby van Nederland tegen landskampioen VELO. Aanvang van deze wedstrijd is 16.00 uur en niet 14.00 uur zoals eerder werd vermeld.

DKC speelde de eerste wedstrijd van deze jaargang ook tegen Van Zijderveld. In Amstelveen ontbraken de belangrijke spelers Dennis van Daalen de Jel en Soraya de Visch Eijbergen. Hierdoor ging DKC met 6-2 ten onder. Het was een van de vier winstpartijen voor het team van coach Ton Velberg. Er werd één keer gelijk gespeeld en vier duels gingen verloren. Met 39 punten staat Van Zijderveld op plek zes in de Eredivisie op slechts één puntje van DKC.

Ondanks dat VELO hun toppers Van Daalen de Jel en De Visch Eijbergen naar DKC zag vertrekken, kende de Wateringers een verrassend sterkte start van de competitie. De eerste vijf wedstrijden werden in winst omgezet. Daarbij zat onder meer een 5-3 overwinning uit bij DKC. De laatste vier duels verliepen iets stroever. Er werd alleen gewonnen thuis van BV Almere. Desalniettemin lijken de play-offs niet in gevaar de komen voor VELO. Met 43 punten staat de ploeg op de tweede plek. De vraag is op 9-voudig Nederlands kampioen Dicky Palyama zondag mee doet namens VELO.

DKC kent een van de meeste succesvolle seizoenen ooit in de Eredivisie. De Hagenaars staan op een knappe vierde plek met 40 punten. Er werden al vier wedstrijden gewonnen. De 8-0 winst van afgelopen weekeinde tegen Roosterse BC was wellicht de mooiste. Ook werd er knappe overwinning geboekt tegen 24-voudig landskampioen Duinwijck. Wil DKC mee blijven doen voor de play-offs moet er komend weekend weer goed worden gescoord.

De wedstrijd DKC - Van Zijderveld wordt gespeeld op zaterdag 24 november in sporthal Hoge Veld in Den Haag. Adres: Panamaplein 30, 2548 HJ. Het duel begint om 19.00 uur.

De wedstrijd tussen VELO en DKC wordt gespeeld op zondag 25 november in de Velohal in Wateringen. Adres: Noordweg 26, 2291 EE. Het duel begint om 16.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Bouke van Bergen Bravenboer, Ginny Severien, Soraya de Visch Eijbergen, Eefje Besselink en Tak Ling Lam. Coach: Leonard van Velzen.

geplaatst door

verkregen via BC DKC

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Dubbelweekend voor eredivisieploeg Slotermeer

6 jaar geleden

volgend artikel

Nieuwe verenigingsrubriek in de CLEAR! On Court

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws