badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Duinwijck overtuigend in hoofdstedelijke twist

In de Carlton Eredivisie heeft het Haarlemse Duinwijck de badmintonners van Slotermeer met slechts één punt naar Amsterdam terug gestuurd.

 

Het ene punt was bovendien het gevolg van een knieblessure van enkelspeelster Eva Krab. Door de 7-1 zege is Duinwijck geklommen naar de vijfde plek op de ranglijst met slechts één punt achterstand op een play off plek.

Jerry Natenstedt was zowel in het mannendubbel met Jelle Kelderhuis als in het enkelspel tegen Dave Veerman oppermachtig met zijn krachtige aanvalsspel. De wat ongemotiveerd ogende Hans van Os kwam met zijn partner Dave Veerman niet verder dan 10 en 14 in het mannendubbel. In het enkelspel speelde kopman Erik Meijs de Amsterdammer met speels gemak naar liefst 6 en 11. Veerman kwam in zijn enkelspelpartij tegen Natenstedt tot drie punten meer, 5 en 15.

Blessureleed voor Eva Krab

Karina Kool-de Wit speelde alleen in de dubbelspelen. Met kopvrouwe Akvile Stapusaityte werd het 13 en 10 tegen voormalig Duinwijckspeelster Marloes Klaasen en Ellen Kooijman. Judith Campman gooide alles in de strijd tegen de Litouwse kampioene in het vrouwenenkel. De regerend sportvrouw van Haarlem en tweevoudig Olympiër gaf echter geen krimp en won met 11 en 6. Eva Krab speelde vervolgens voor het eerst sinds tijden weer een enkelspelpartij. Dat verliep voorspoedig totdat ze aan het eind van de eerste game haar knie verdraaide. Ze speelde nog even verder en pakte de eerste game maar op het gamepoint verdraaide ze wederom haar knie. Het lijkt er sterk op dat ze voorlopig uit de roulatie is.

Erwin Molenaar speelde zaterdagmiddag nog tegen het vijfde van Duinwijck en trad zaterdagavond aan tegen Karina Kool-de Wit en Erik Meijs met Judith Campman aan zijn zijde. Ondanks dat met name Kool-de Wit af en toe meer bezig leek met het blessureleed bij Eva Krab en de gevolgen daarvan op het tweede gemengddubbel werd het een overwinning met 21-14 en 21-15.

Annemiek Groenewoud trad vervolgens als vervanger van Eva Krab aan in het gemengddubbel met Jelle Kelderhuis aan haar zijde. Tegen invaller Dennis Verkerk, net als Erwin Molenaar opgeroepen vanwege blessureleed bij Ralph Starren, en Jessica Ottenhof werd het verlies van de eerste set rechtgezet in de tweede en derde set en kond het zevende punt worden bijgeschreven.

geplaatst door

verkregen via BC Duinwijck

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

Amersfoort bezorgt Almere een domper

6 jaar geleden

volgend artikel

Open Culemborgse Aangepast Badminton op 9 december 2012

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 11 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws