SportSport

Er wordt een C-film gemaakt in Nieuwegein

Er wordt een C-film gemaakt in Nieuwegein

Er wordt weer een slechte film gemaakt in Nieuwegein. Dat was niet nodig geweest als ze een goed castingbureau hadden gehad.

Ken je BC Assen al?

Klaas Vaak van het NOC*NSF heeft zand in de ogen van Badminton Nederland gestrooid en het gevolg is dat iedereen in slaap viel.

De castingafdeling van het filmbedrijf Badminton Nederland wordt geleid door een overgevoelig persoon voor testosteron, die overal haar heeft behalve daar waar je het nodig heb. Deze man heeft geen idee waar hij mee bezig is en moet de cast voor de nieuwe film gaan verzorgen.

In de hoofdrol is hij zelf, want anders heeft hij geen baan meer. Bij het vorige bedrijf (sorry, bij de vorige instelling) waar hij zatm knepen ze zich in hun handen. "Hoe is het mogelijk dat we op deze manier van zo'n incompetente maan af kunnen komen!?"

Mevrouw Donker Bruin van dit bedrijf was wel zo netjes om eerst even te kijken of hij niet naar een liefdadigheidsorganisatie zou gaan die iets te maken had met de honger van kinderen in Afrika. Logisch. Ze wilden namelijk niet hebben dat er kinderen aan dood zouden gaan. Maar al snel kon ze meedelen aan de overheid dat hij naar een Nederlandse sportbond zou gaan door vriendjespolitiek van een toenmalig bestuurslid (naam bekend bij de redactie).

Er was maar één eis bij de sollicitatie. Je moest net zo incompetent zijn als de andere medewerkers. Nou, dat was voor de nieuwe directeur geen probleem, want de incompetentie had hij van zijn vader mee gekregen.

Het is nog niet verstandig om in detail te tredenm want een goed castingbureau gooit niet gelijk haar troeven op tafel. Dat doe je pas op het moment dat er geslacht moet worden. Naast deze incompetente leider van een sportbond hebben we een aantal voorzichtig opererende bestuurders met een slecht geheugen. Slecht is niet het juiste woord. Het zou beter worden omschreven als selectief.

Waarom zouden de bestuurders een selectief geheugen hebben

Dat is heel erg logisch. De incompetenten hebben de macht via het arbeidsrecht in Nederland en de bestuurders kunnen alleen maar mislukken. Dat heeft een grote invloed op de manier waarop je naar de belangen van de sport kijkt. Als je hier mislukt, dan is dat niet goed voor je aanzien in de maatschappij. (Als je over dit specifieke onderwerp vragen hebt, bel dan maar eens met Ted van der Meer).

Voor de incompetenten maakt het helemaal niet uit. Ze hebben niets te verliezen en lachen zich twee keer in het rond om het domme bestuur.

Gelukkig zijn er op het bureau van de incompetenten ook mensen die wel hart hebben voor onze sport en sturen ze me informatie toe waarvan je achterover slaat.

De nieuwe banen voor het topsport beleid zijn verdeeld op een ronduit zeer twijfelachtige manier. Maar goed, daar komen we nog wel op terug met achtergrondinformatie.

Is het beter geworden met het nieuwe bestuur? Nee, het is iets minder slecht, want ze hebben nog steeds niet de ballen om het echt te veranderen en de incompetentie te vervangen. De film die de volgende vier jaar op locatie wordt geschoten... die wordt geen kassasucces. Sorry, dat is niet helemaal waar. Het wordt een kassasucces voor de incompetentie.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!