SportSport

Erik Meijs: 'Dagboek Korea - deel 1'

Erik Meijs: 'Dagboek Korea - deel 1'

Na al een paar dagen Korea dan nu eindelijk het beloofde eerste dagboek.

Ken je BC Nieuwerkerk al?

Op maandag 26 november ben ik vertrokken richting Zuid-Korea voor mijn trainingsstage. Na een vlucht van een uurtje of 10 kwam ik veilig aan in Seoul. Vervolgens moest ik nog een busreis maken van 4 uur naar mijn eindbestemming Gwangju in het zuiden van Korea.

De hele reis verliep gelukkig soepeltjes. Op mijn eindbestemming werd ik opgewacht door Mr. Kim Young Man himself, ex-bondscoach van Nederland. Mr. Kim nam mij mee naar het hotel. Daar aangekomen gingen we meteen weg om wat te eten, namelijk eend... Het smaakte erg goed. De herinneringen van 3 jaar geleden aan alle Koreaanse lekkernijen kwamen weer bovendrijven.

Vervolgens ben ik lekker naar mijn kamer gegaan om te kijken of ik de slaap kon vatten. Acht uur tijdverschil is flink. Gelukkig lukte het om een aantal uren achter elkaar te slapen, maar midden in de nacht was ik toch klaar wakker. Dus ik wist dat mijn eerste trainingsdag hoe dan ook een zware dag zou worden.

De hal waarin we trainen ken ik nog erg goed van de vorige keer. We worden elke dag met een bus er naar toegebracht. We ontbijten en lunchen in het hotel en in de avond gaan we vaak met Mr. Kim uit eten of gezamenlijk met de andere Koreaanse selectiespelers en een aantal Polen die hier ook zijn.

De dag begint met een ontbijt om 7.30 uur en dan vervolgens om 9.00 uur met het busje naar de hal. De training begint elke dag met een gezamenlijke warming-up die duurt vanaf half 10 tot 10 uur en dan ga je de baan op. Tijdens mijn eerste training op woensdagochtend werd alweer meteen duidelijk dat de aanpak hier heel anders is als in Nederland. Net zoals de vorige keren verbaas ik mij (hoewel dat eigenlijk normaal zou moeten zijn...) met hoeveel respect er wordt opgekeken naar de coaches van wie ze training krijgen. Zo hoort het, vind ik.

Ook was weer te zien dat elke Koreaan een zeer stevig en gespierd onderstel heeft, waardoor ze ongelooflijk snel zijn. Er wordt van mij wel eens gezegd dat ik redelijk snel ben, maar dat is dan naar Europese maatstaf. Vergeleken met de gemiddelde Koreaan ben ik namelijk gewoon een aardige middenmoter.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!