Erik Meijs: 'Korea here I come!'

Erik Meijs: 'Korea here I come!'

Het is weer zover. Eind november ga ik Azië weer opzoeken.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Voor de tweede keer zal ik een bezoek gaan brengen aan Korea. Ik heb namelijk een persoonlijke uitnodiging gekregen om te gaan trainen met de Koreaanse Nationale selectie en vervolgens deel te nemen aan de Korea Grand Prix Gold.

Het was nog even afwachten of ik wel erin zou komen, omdat je niet weet wat voor spelers er heengaan, maar een paar dagen geleden is het MQ report gepubliceerd en ik sta 20ste op de lijst dus ruimschoots in het hoofdtoernooi, wat natuurlijk super is. Verder doen er veel, hoe kan het ook anders, Koreanen mee, maar ook nog een hele batterij andere Aziatische spelers en een paar voor mij bekende Europeanen. Kortom dit beloofd weer een ontzettende gave ervaring te worden die mede mogelijk is gemaakt door een sponsor.

Ik heb wel eens eerder verteld dat het belangrijk is om veel trainingsstages te doen in verschillende landen. Het is belangrijk om ervaring op te doen in andere badmintonculturen en in mijn geval ook erg goed vanwege de stevige sparring en het leren van een andere trainingsaanpak.

In augustus ben ik de reeks trainingsstages begonnen in Oro in Denemarken bij Ron Daniëls. Daarna ben ik zoals jullie weten nog in Tsjechië geweest bij Dicky Palyama en kort geleden nog in Milaan bij de Indonesische coach Atik Jauhari waar ik getraind heb met de Italiaanse nationale selectie. Deze stages zijn erg belangrijk voor mijn ontwikkeling, dus hoe meer ik dit kan doen hoe beter.

Ook heb ik al vaak verteld dat het belangrijk is om naar Azië te gaan om daar alles te proeven, want hoe hoger je komt, hoe meer toernooien je in Azië gaat spelen en dus moet je leren onder Aziatische omstandigheden te trainen en te spelen.

Lees de rest van het verhaal op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!