SportSport

Erik Meijs: 'Mooie eerste ervaring op Bitburger Open'

Erik Meijs: 'Mooie eerste ervaring op Bitburger Open'

Afgelopen maandag ben ik met mijn vader richting Duitsland vertrokken, voor mijn eerste Grand Prix toernooi, de Bitburger Open in Saarbrücken.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zoals eerder gemeld had ik het niet erg getroffen met de loting, maar ik had er wel veel zin in.

Maandagavond heb ik in de hal al een lichte training afgewerkt met de Deen Lind Thomson, de Tsjech Koukal en de Slowaak Vicen. We hebben een uurtje lekker kunnen slaan en aan de hal kunnen wennen. Conclusie: een mooie hal, knus met mooie belichting en een heerlijke atmosfeer.

Dinsdag hebben we overdag rustig aan gedaan. We hebben wat wedstrijden gekeken en zijn ter ontspanning nog even in het centrum van Saarbrücken geweest, want ik hoefde pas 's avonds te spelen. Na een goede maaltijd was het dan zover. Ik mocht aantreden tegen de als tweede geplaatste Europees kampioen Marc Zwiebler.

Het begin van de eerste set was niet best. Ik maakte te veel simpele fouten en speelde te onrustig om Zwiebler echt aan het bewegen te krijgen. Bij de 11 kreeg ik goede aanwijzingen van Dicky Palyama die ik had gevraagd om mij te coachen tijdens dit toernooi. Hierna kwam ik beter in mijn spel. Ik wist nog terug te komen tot 13-14, doordat de tactiek goed werkte. Hierna kwamen er echter weer wat kleine foutjes van mijn kant waardoor ik deze set toch verloor met 21-14. Ondanks dit verlies was ik toch niet ontevreden en had ik zin in de tweede set.

Deze set was gelukkig een stuk beter dan set 1. Vanaf punt 1 zat ik er goed op en kon ik echt een vuist maken tegen Zwiebler. Het lukte me om een kleine voorsprong op te bouwen en ik kwam zelfs op 14-11. Ik speelde op een hoog tempo en er kwamen een aantal mooie rally's uit voort. Toch merkte ik dat Zwiebler langzaam weer meer grip op het spel begon te krijgen, waardoor ik meer moeite kreeg om punten te maken. Er kwamen nog steeds goede rally's uit, maar hij begon meer het initiatief over te nemen en ik moest harder werken om de shuttles toch nog op de juiste plek te krijgen. Uiteindelijk kwam ik toch te kort en verloor de 2de set met 21-16.

Lees de rest van het verhaal op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!