Hellebrekers over het dubbelweekend van Roosterse

Hellebrekers over het dubbelweekend van Roosterse
Moederdag 2019

In de uitwedstrijd in Almere werd nog met 8-0 verloren, maar ook toen waren er winst mogelijkheden die echter net de verkeerde op vielen.

› alles over het Badminton Festival!

Zaterdag: RBC komt tekort tegen Almere (1-7)

Het verhaal van zaterdag was eigenlijk hetzelfde. ook hier verschillende mogelijkheden om een goed resultaat te behalen, maar het kwartje viel weer verkeerd.

RBC was verzwakt door het ontbreken van Debbie en Marijn die verplichtingen in Belgie hadden, hierdoor werden 3 spelers van RBC2 ingevlogen met de helikopter vanuit Wateringen.

In beide dubbels bleek Almere te sterk tegen de gelegenheidsdubbels Wendy en Linda en anderzijds Roel en Frank.

Onze kansen lagen nu in de enkels. Leon speelde een fraaie partij tegen Saber, maar ontbrak in beide sets het nodige geluk op het einde van deze sets. Rox speelde een ware thriller tegen Manon, net als in de uitwedstrijd. Ook nu boog ze helaas het hoofd met 20-22 in de 3e set. De volgende enkel partijen van Wendy en Frank werden kansloos verloren.

Zo stond het toch 0-6 op het scorebord, zou het dan weer 0-8 worden?

In de 1e mix waren ondanks sterk verweer Dennis en Lianne toch kansloos tegen een van de sterkste mixdubbels in de Carlton Eredivisie: de Bux en Sie.

Maar het tactische draaien van de mixen leverde toch resultaat op. Leon en Rox wonnen gedecideerd in 2 sets en zo werd er toch nog een puntje gered voor RBC.

Leuk was de komst van de jeugdspelers van Maasbracht die in grote getale waren komen kijken naar hun trainster Cheryl.

Zondag: Van Zijderveld – RBC (4-4)

Met de nederlaag van 7-1 tegen Almere nog in het hoofd werd vertrokken naar Amstelveen om Van Zijderveld te gaan bestrijden. ook nu ontbraken Marijn en Debbie en werden Lianne en Frank ingezet.

Het werd een stormachtige heenrit die werd voortgezet in de wedstrijden, vijf 3 setters werden er gespeeld om uiteindelijk 4-4 te spelen.

De herendubbel van Frank en Roel werd roemloos verloren tegen een sterk Zijderveld koppel Lester en Justin. Ons gelegenheids dames dubbel Wendy en Lianne liet zien dat dit koppel grote mogelijkheden heeft. In de 1e set was het nog mekaar aanvoelen, maar in de 2e en 3e set kwamen beide op stoom en was er niks tegen opgewassen.

Tussenstand 1-1. Rox speelde in haar enkel een heel zwakke 1e set en verloor kansloos met 12 echter ze knokte zich terug in de partij die ze uiteindelijk toch nog makkelijk won met 21-7 in de 3e set. Aan de andere kant stonden twee giganten tegen overmekaar. Lester tegen Leon. In de 1e set was Lester oppermachtig en won met 10. Maar De Nottel kwam goed terug en de 2e set welke hij toch dik won. Iedereen zat klaar voor een spektakelstuk in de 3e set, maar Lester nam gedecideerd afstand en stond deze niet meer af.

Tussenstand 2-2. Frank speelde tegen de veteraan Regtien die een erg goede wedstrijd speelde en won in 3 sets. Wellicht was het spelen van 6 partijen toch er een paar teveel voor Frank die zaterdag al bij RBC 2 en RBC 1 ook al had meegespeeld. Wendy speelde een wisselende partij die jammer in 3 sets werd verloren. De vorm van voor en tijdens het LSK is er effe niet, maar Wendy zal zeker weer terugkomen op dit niveau.

Tussenstand 4-2. Dennis en Lianne speelde een erg sterke mix tegen Justin en Alida en waren heer en meester en wonnen met 7 en 12. Lianne liet hier ook weer zien welk talent ze heeft en dat met Dennis die uitgerust aan deze partij kon beginnen.

Leon en Rox gingen vervolgens de baan op om er toch nog een gelijkspel uit te slepen. En ja hoor ook nu bleek deze mix veel te sterk voor Arjan en Elisa en stond er een 4-4 op het scorebord. Dit naar tevredenheid van beide ploegen.

RBC kan uiteindelijk toch nog tevreden terug kijken op het weekend waarin met invallers toch eenzelfde resultaat werd behaald als in de heenwedstrijden. (Linda, Lianne en Frank thanks!!!)

We kijken vol vertrouwen uit naar het komend weekend waar VEELVRAAT landskampioen Duinwijck op bezoek komt.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!