SportSport

Obama herkozen als president

Obama herkozen als president

Mitt Romney is er niet in geslaagd in de swing states voor verrassingen te zorgen.

clubzoeker

Ken je BV Icarus al?

Obama reageerde direct op zijn zege via Twitter. Hij schreef eerst: "Dit is gebeurd dankzij jullie. Dank." Kort daarna twitterde hij een foto waarop te zien is hoe hij zijn vrouw Michelle omhelst.

Romney heeft zijn nederlaag rond 7.00 uur erkend.

Uitbundig gejuich

Toen om 05.15 uur Nederlandse tijd Ohio naar Obama ging, kon de zege hem niet meer ontgaan. Bij de Democraten in Chicago barstte een uitbundig gejuich los.

Obama had al gewonnen in de swing states Pennsylvania, Wisconsin, Michigan en New Hampshire. Nadat de overwinning zeker was, bleek hij ook in Virginia de meeste stemmen te hebben gekregen.

Losweken

Romney voerde de laatste paar dagen verwoed campagne in Pennsylvania, Wisconsin en Michigan, om niet volledig afhankelijk te worden van winst in Ohio.

Romney bracht zelfs op verkiezingsdag een bezoek aan Pennsylvania, in de hoop dat hij er zwevende kiezers kon losweken van Obama. Pennsylvania is al 20 jaar stevig in handen van de Democraten, maar Romney gokte erop genoeg kiezers in de voorsteden van Pittsburgh en Philadelphia te kunnen overtuigen.

Pijnlijk

Ook het verlies van swing state Michigan is pijnlijk. Romney heeft van oudsher banden met de staat: hij is er geboren en opgegroeid en zijn vader was er gouverneur.

Toch werd de voorsprong van Obama er nooit echt bedreigd. Het feit dat Obama er de auto-industrie redde, leverde hem waarschijnlijk de 16 kiesmannen van deze staat op.

In Wisconsin leek Romney de afgelopen dagen ook in te lopen op de Democraat, maar uiteindelijk lukte het Paul Ryan niet zijn thuisstaat voor Romney te winnen.

Thuisstaat

Zoals verwacht gaan Texas, Utah, Idaho, Montana, Arizona, Kansas, Louisiana, Nebraska, Mississippi, North Dakota, South Dakota, Wyoming, Indiana, West Virginia, South Carolina, Georgia, Alabama, Tennessee, Kentucky en Oklahoma naar Romney. Indiana was de eerste Obama-staat uit 2008 die terugkeert naar het Republikeinse kamp.

Obama heeft zoals verwacht Californië, Oregon, Hawaï, Washington, New York, New Jersey, Minnesota, New Mexico, Illinois, Connecticut, Delaware, Rhode Island, Maryland, Massachusetts (thuisstaat van Romney), Vermont en de hoofdstad Washington in de wacht gesleept.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!