SportSport

Pang zorgt voor sensatie op Bitburger Open

Pang zorgt voor sensatie op Bitburger Open

Op dag drie van de Bitburger Open heeft Eric Pang voor een geweldige stunt gezorgd.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De Nederlander schakelde de als eerste geplaatste Deen Hans-Kristian Vittinghus met 23-21, 18-21 en 21-16 uit in het mannenenkelspel. Morgen speelt Pang in de kwartfinale tegen Tien Chen Chou.

Samantha Barning en Jorrit de Ruiter trapten de derde dag af namens de Nederlandse ploeg. In drie games was het duo een maatje te groot voor Anders Skaarup Rasmussen en Lena Grebak uit Denemarken (10-21, 21-15, 21-13).

Dit goede voorbeeld kreeg vervolg van de drie andere Nederlandse mixkoppels in Saarbrücken. Jelle Maas/Iris Tabeling, Dave Khodabux/Selena Piek en Jacco Arends/Ilse Vaessen sloten hun eerste partij winnend af.

Aan het eind van de dag stond de tweede ronde op he programma in de gemengddubbels. Piek en Khodabux hadden een walk-over en schoven op die manier door naar de kwartfinale.

Daarin krijgen ze gezelschap van de koppels Maas/Tabeling, De Ruiter/Barning en Arends/Vaessen. Maas en Tabeling rekenden af met Hannes Kaesbauer en Kira Kattenbeck uit Duitsland (22-20, 21-14), terwijl De Ruiter en Barning de Duitse formatie Max Schwenger en Carla Nelte met 21-12 en 21-11 versloegen. Arends en Vaessen waren tenslotte de baas over Ingo Kindervater en Hannah Pohl (21-17, 14-21 en 21-15).

Yao Jie mag zich ook opmaken voor de kwartfinale. In de tweede ronde was de Nederlandse na een moeizame start met 21-18 en 21-12 te sterk voor de Duitse Fabienne Deprez.

Koen Ridder schakelde samen met zijn Schotse medespeler Robert Blair het Nederlandse duo Jorrit de Ruiter/Dave Khodabux uit in twee games. Het werd 21-19 en 21-17.

Voor Lotte Jonathans kwam er ook een definitief einde aan haar carrière. Samen met de Duitse Juliane Schenk verloor ze in de tweede ronde met 21-15 en 21-17 van Shinta Mulia Sari en Lei Yao uit Indonesië.

Yao Jie en Ilse Vaessen gaan wel door naar de laatste acht. In de tweede ronde werd er in drie games met het Bulgaarse duo Nedelcheva/Popstoikova afgerekend. Goed nieuws, want ook Eefje Muskens en Samantha Barning bereikten de kwartfinale, na 12-21, 23-21 en 21-18 winst op Lauren Smith en Gabrielle White (Engeland).

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!