SportSport

TFS Barendrecht hard onderuit in dubbelweekend

TFS Barendrecht hard onderuit in dubbelweekend

Slotermeer kwam op bezoek bij TFS. TFS was compleet, maar Slotermeer liet Ralph Starren alleen optreden in de gemengddubbel.

SportSport

Maak kennis met Sterre Bang!

TFS wist wat er op het spel stond met drie punten meer op de ranglijst dan Slotermeer, toch oogde dat niet zo.

Slotermeer was veel slimmer, geduldiger maar ook gretiger op de juiste momenten, waar TFS Barendrecht het gevoel had nooit in het spel te zitten en werkelijk alles tegen zat. De herendubbel van TFS Barendrecht, Rick Janssen en Dean Versteeg, startte voortvarend, maar zagen een Slotermeer die iets geduldiger werd en daarmee de partij binnen sleepte.

De dames Monique Broeke en Daisy Bommeleyn kregen geen enkele grip op een tegenstander die voor elke shuttle gingen. In de enkelspelen wist Hans van Os knap het spel van de niet goed spelende Michiel Kruijt te breken en het lukte allemaal ook aan de zijde van Slotermeer. Dean probeerde het in zijn enkelspel wel, maar uithoudingsvermogen in combinatie met scherpte was bij Slotermeer gewoon beter.

Monique had vandaag ook niet het beste van haar spel, maar gelukkig was dat ook niet nodig vandaag en won ze. Pascalle van Nielen had haar dag niet wat ze ook probeerde. Bij de gemengddubbels moest het koppel Daisy/Michiel nog aan de bak om een puntje binnen te halen. Dit keer lukte het wel om de partij binnen te slepen. De andere gemengddubbel Rick en Pascalle hadden weinig in te brengen tegen het koppel Judith en Ralph van Slotermeer. Hiermee kwam de zeer teleurstellende uitslag voor TFS Barendrecht van 2-6 op het scorebord. Opvallend was dat ook Slotermeer zich min of meer verbaasde over de geringe tegenstand, ondanks dat ze zelf niet slecht hadden gespeeld. Snel vergeten, zo klonk het bij TFS Barendrecht en weer oppakken voor de volgende dag.

Tegen een fanatiek Amersfoort

De volgende dag moest worden gespeeld tegen het zeer sterke koploper Amersfoort. Opmerkelijk was de beleving van Amersfoort die iedere rally winnend wilde afsluiten alsof nu al het kampioenschap op het spel stond. TFS Barendrecht had weinig in te brengen. In de dubbelspelen speelden Michiel en Dean zeker niet slecht, maar met name Jelle Maas toonde aan toch echt een maatje te groot te zijn.

Bij de damesdubbel hadden Monique en Daisy geen grip op de snelle geplaatste slagen van Amersfoort. Bij de enkelspelen was het Monique die het enige punt binnenhaalde, omdat haar tegenstandster zoals helaas vooraf al verwacht opgaf. Dean haalde er bijna nog eenderde set uit tegen Vincent de Vries, alleen kon hij op het beslissende moment nog een stapje extra zetten en Dean maakte de foutjes.

Rick speelde ook zeker niet slecht, maar ook hij kwam net iets tekort. Pascalle speelde veel beter dan gisteren tegen Slotermeer en sleepte er wel een derde set uit. Daarin veranderde haar tegenstandster haar tactiek en tempo en kon Pascalle haar diepe slagen niet meer vinden. Helaas verloren. De gemengddubbel van Michiel en Daisy was in de eerste set nog spannend met mooie rally's. De scherpte bij Amersfoort groeide naarmate de set vorderde en dat betaalde zich uit in winst van de eerste set en daarna een dikke winst in de tweede set. Het koppel Rick Pascalle had weinig in te brengen, waardoor de eindscore van 7-1 werd bereikt.

Drie punten is te weinig als je vooraf rekent op minimaal 5 punten. Dat betekent weer vol aan de bak in de komende thuiswedstrijd tegen Almere aankomende zaterdagavond om te voorkomen dat we op de onderste plaats gaan eindigen met trouwens nog 7 speelrondes te gaan.

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!