SportSport

Twee achtste finales voor Jong Oranje op WJK

Twee achtste finales voor Jong Oranje op WJK

Op dag drie van de Wereld Jeugd Kampioenschappen in Japan vonden alle Nederlandse koppels hun Waterloo.

Ken je BC Mariken al?

Wel reikten een vrouwendubbel en een gemengddubbel tot de laatste zestien in de Chiba Port Arena.

Russell Muns en Robin Tabeling kwamen als eerste Nederlandse duo in actie. Ze speelden een geweldige partij tegen de Denen Mathias Christiansen/David Daugard, maar verloren helaas nipt in drie games. Het werd 19-21, 21-18 en 21-15 voor Denemarken.

Ook Justin Teeuwen en Vincent de Vries speelden drie games in de tweede ronde op de WJK. Tegen Sean Lee en Soon Lee Gerald Ong uit Singapore kwam het tweetal van Jong Oranje met 18-21, 21-16 en 18-21 net te kort.

In het gemengddubbel slaagden Robin Tabeling en Myke Halkema (9/16) erin om zich bij de laatste zestien te plaatsen. Het Oranje-duo versloeg Jonathan Dolan en Alannah Stephenson uit Ierland met 21-12 en 21-13. Daarna wachtten Yuchen Liu en Qingchen Chen uit China, die als 3/4 waren geplaatst.

Het koppel van Jong Oranje nam brutaal een voorsprong (4-1), maar zag al snel de Chinezen langszij komen en er met 21-14 winst in de eerste game vandoor gaan. In de tweede game begonnen Tabeling/Halkema opnieuw geweldig en konden hun voorsprong langer vasthouden. Na een bloedstollende slotfase werd het 22-20 voor Nederland. In de slotgame voerden Yuchen en Chen echter het tempo op en liepen ze uit naar 21-13 winst.

Voor de andere twee Nederlandse mixkoppels die nog in de race waren, viel het doek in de derde ronde. Mark Caljouw en Alida Chen legden het af tegen Alexandr Zinchenko en Olga Morozova (9/16, Rusland). Na 21-13 verlies in de eerste game, kwam het koppel nog dichtbij, maar verloor ook game twee met 24-22.

Russell Muns en Manon Sibbald stonden voor een loodzware opgave tegen Yilu Wang/Huang Yaqiong (3/4) uit China. Het Chinese koppel schoot in beide games uit de startblokken en Muns/Sibbald keken de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. Uiteindelijk werd het 21-13 en 21-7 voor China.

In het vrouwendubbel reikte Halkema samen met Sibbald ook tot de laatste zestien. In de derde ronde werd er knap gewonnen van Wing Chui Tsang en Ng Wing Yung uit Hongkong. Na 21-11 verlies in de eerste game, herpakten de Nederlandse vrouwen zich goed en stoomden met 21-9 en 21-16 door naar de achtste finale. Daarin bleek het Maleisische duo Mei Kuan Choo/Meng Yean Lee, dat als 3/4 is geplaatst in Chiba, te sterk. Na achttien minuten stond er 21-11 en 21-8 op het scorebord in het nadeel van Nederland.

Jong Oranje kan terugkijken op een goed toernooi met een paar mooie verrassingen.

Klik hier voor de uitslagen.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!