badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Vincent de Vries maakt het verschil bij Amersfoort

Zaterdagavond nam Amersfoort de strijd op met het Limburgse Roosterse.

Vincent de Vries maakt het verschil bij Amersfoort - Jan Nijkamp
© Jan Nijkamp
Vincent de Vries maakt het verschil bij Amersfoort - Jan Nijkamp
© Jan Nijkamp +

 

Eefje Muskens speelde in Saarbrücken een prachtig Grand Prix Gold toernooi en werd pas in de 1/4 finale gestuit.

Door deze uitschakeling was zij tijdig terug om te spelen. Voor Vincent de Vries, Kirsten van der Valk en Robin Tabeling lag dit wat genuanceerder. Zij speelden het WJK in Japan en landden zaterdagmiddag op Schiphol. Vincent de Vries besloot om wel te spelen en werd prompt de matchwinnaar. In een mooie partij tegen de Belg Marijn Put die een dagje eerder uit Japan was gekomen knokte Vincent zich in drie games langs Put, maakte vijf matchpoints goed en won met 22-20 de beslissende game.

In de mannendubbel verspeelden Nick Fransman en Jelle Maas de eerste game, maar hierna waren zij bij de les en tekenden het eerste punt aan. Ook de vrouwen Maartje Verheul en Eefje Muskens sloten winnend hun partij af.

In de enkelspelen hierna zette Amersfoort Jasmijn Manenschijn en Renske Kwakkenbos in,als vervangsters voor Kirsten van der Valk en Gayle Mahulette. Zij speelden prima partijen maar waren niet opgewassen tegen Wendy Hoeve en Roxanne Molenmaker. Nick Fransman was wisselvallig tegen Leon Nottelman, maar bleef in drie games aan de goede kant van de score. Met de zwaarbevochten overwinning van Vincent de Vries stond er voor de afsluitende mixen 4-2 op het scorebord in de Juliana van Stolberg sporthal.

Jelle Maas en Eefje Muskens voegden hieraan punt vijf toe.

Maartje Verheul en Joéli Residay als vervanger voor Robin Tabeling redden het niet tegen het sterk spelende koppel Dennis Dubbelman en Debbie Janssen.

5-3, al met al een prima uitslag gegeven de omstandigheden. Er werd een puntje uitgelopen op VELO en Almere haalde één puntje in.

In de laatste wedstrijd van de eerste ronde treft Amersfoort zondag 18 november Almere. Ook dan zijn er van de beide toploegen spelers die een toernooi (Noorwegen) spelen. Hopelijk kunnen beide teams eens een echte topper spelen met complete teams, wel zo duidelijk voor publiek en pers.

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Persoonlijke training op OroDenmark

6 jaar geleden

volgend artikel

Rune Massing: 'Kan niets anders dan trots en tevreden zijn'

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 10 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws