badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Waarom een nieuwe basiscontributie?

De afgelopen tijd ontving Badminton Nederland enkele vragen met betrekking tot de nieuwe basiscontributie in 2013.

 

Om antwoord te geven op de meest prangende vragen een kort interview met bondsdirecteur Geert Jan Venekamp.

Wat verandert er vanaf 1 januari 2013 aan de contributieregeling?

De Bondsvergadering heeft besloten om de basiscontributie voor nieuwe leden te verlagen naar € 7,50. Dit tarief geldt ook voor alle leden die in 2012 zijn aangemeld door een vereniging. Parallel hieraan zullen de kosten voor het gebruik van producten en diensten van Badminton Nederland hoger worden.

Betalen nieuwe leden straks minder contributie?

De afgelopen jaren hebben we veel verzoeken gehad van verenigingen om de basiscontributie te verlagen, omdat veel verenigingen de contributieverdeling gezien ons aanbod voor de recreanten te scheef vonden. We merkten ook dat de hoge basiscontributie een van de hoofdredenen was voor verenigingen met weinig competitiespelers om op te zeggen.

Worden oude en nieuwe leden dan dus ongelijk behandeld?

Om in de wens van de clubs tegemoet te komen hebben we de basiscontributie verlaagd. Badminton Nederland factureert ieder jaar aan verenigingen de verschuldigde bondscontributie van zijn leden zonder een specificatie op naam. Dit totaalbedrag bevat straks de ‘oude’ leden en de ‘nieuwe’ leden, die na 1 januari 2012 zijn aangemeld à € 7,50. De vereniging bepaalt vervolgens zelf hoe deze kosten worden verdeeld onder zijn leden. Dat kan bijvoorbeeld door het gemiddelde contributiebedrag te bepalen. De nieuwe regeling is dus niet bedoeld om ‘nieuwe’ leden structureel minder te laten betalen dan de ‘oude’ leden.

Ontstaan er door de nieuwe contributieregeling straks hogere lasten voor de verenigingen?

We hebben uitgerekend dat een gemiddelde vereniging zo’n 10 procent aan ledenverloop heeft door het jaar heen. Clubs die een lager verloop hebben, kunnen eventueel te maken krijgen met hogere lasten, maar er hangt ook veel af van de hoeveelheid producten en diensten die een vereniging afneemt. We kiezen ook voor een geleidelijke invoering van deze andere heffingssystematiek om te voorkomen dat een mogelijke lastenverzwaring in een keer wordt toegepast. Maar het leidende principe in nieuwe regeling is: de gebruiker betaalt.

Wat is het doel van de nieuwe contributieregeling?

Hiermee hopen we de gewenste rechtvaardige verdeling van de lasten te bewerkstelligen. De gebruiker van producten en diensten gaat meer betalen. Daarnaast mag de contributie geen drempel zijn voor een niet-lid om te gaan badmintonnen en hiermee hopen we meer mensen aan onze sport te binden. Ook worden we door het verlagen van de basiscontributie en dus het genereren van minder inkomsten uit het innen van de contributie gestimuleerd om innovatief te zijn in ons aanbod van producten en diensten.

Kijk hier voor meer informatie over de contributieregeling in 2013.

geplaatst door

verkregen via Badminton Nederland

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !
vorig artikel

Belangrijke wedstrijd voor DKC

6 jaar geleden

volgend artikel

Hilbink door naar hoofdtoernooi Norwegian International

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 9 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws