Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© Alex van Zaanen

36ste Carlton International Youth Tournament in Hoensbroek

© Alex van Zaanen+

Jeugdige badmintonners uit heel Europa hebben wederom in grote getale de weg gevonden om zich in te schrijven voor het driedaagse Carlton International Youth Tournament.

Een groot deel van de grote namen in het huidige Europese Badminton Circuit hebben ook in hun jeugdjaren deelgenomen aan dit toernooi en dat zal de komende jaren niet anders zijn.

Op het toernooi is er altijd een goeie mix te vinden van nationale toppers en de nodige spelers die daar nog niet zijn, maar vaak wel de ambitie hebben erbij te gaan horen. Zo is de ploeg van Badminton Copenhagen al jaren stamgast. Dit jaar hebben ze met name in de jongere categorieën Deense topspelers in hun gelederen, maar ook in U19 hebben ze twee spelers die mee zullen gaan doen voor de prijzen. Spelers uit België, Duitsland, Zwitserland zijn ook altijd van de partij, maar verrassend is dat de Franse afvaardiging steeds groter wordt en niet te onderschatten is. Maar ook uit Kroatië, Slovenië en Litouwen komen er dit jaar spelers. Ook de nationale jeugdselectie doet mee.

Voor degenen die de halve finales niet bereiken is er de tweede dag natuurlijk weer het dubbeltoernooi waarin je kunt laten zien wie 'the best of the rest' is. Op de derde en laatste dag staat het teamtoernooi op het programma, waar wederom bijna 50 teams zich gemeld hebben om in de diverse leeftijdsklassen te strijden voor de hoogste eer.

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

Almere speelt opnieuw de play-offs

5 jaar geleden

volgend artikel

Enkele vragen op dag 1 van het CIYT 2012

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws