Almere Vandaag: 'Badmintonners kijken al vooruit naar play-offs'

Almere Vandaag: 'Badmintonners kijken al vooruit naar play-offs'

Daar waar de badmintonners van Almere de vorige seizoenen steevast verloor van VELO en van Van Zijderveld wist het team in het afgelopen dubbelweekeinde in de eredivisie beide keren de volle winst te pakken.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Zaterdag werd met 6-2 gewonnen van Van Zijderveld en zondag werd na een spannende strijd VELO aan de zegekar gebonden. Het werd in eigen sporthal 5-3.

Vooral de winst tegen de kampioen van vorig jaar gaf BV Almere moed voor de rest van de competitie. De opmaat was uitstekend. Dave Khodabux en Peter Mills toonden geen ontzag voor Dickie Palyama en Russel Muns. Het werd 21-19 en 21-17. Vervolgens won Stephan Branderhorst van Rikkert Suykerland met 21-14 en 21-19. De Almeerder revancheerde zich daarmee voor de nederlaag zaterdagavond tegen talent Justin Teeuwen. "Rikkert is een ander type speler. Ik kon het wat tactischer aanpakken", vond Branderhorst. De nederlaag tegen de 16 jarige Teeuwen deerde Branderhorst minder. "Die jongen traint twee keer per dag. Dat red ik niet. Dat ik win van Rikkert vind ik een goed resultaat", toonde Branderhorst zich tevreden.

Heel anders verging het talent Manon Sibbald. In de derde game leek zij met 18-16 Myke Halkema op de knieën te hebben, maar uiteindelijk werd het 19-21 voor de Wateringse. "Ik ben er nog niet achter wat er mis ging maar ik was niet zelfverzekerd genoeg", treurde Sibbald. De Almeerse was zichtbaar ontdaan van het verlies van een zeker wedstrijdpunt. "Manon moet in zo’n wedstrijd haar rust weten te vinden. Ze is nog wat wispelturig en dat breekt haar op in deze wedstrijd", hield coach Eric Staats haar een hand boven haar hoofd.

Staats was verder dik tevreden ,met het weekeinde. "We delen de tweede plek met DKC, maar houden een concurrent voor de plekken één en twee onder ons", aldus de vergenoegde coach.

Badmintonvereniging Almere plaatste zich daarmee voor de play-offs en met nog twee wedstrijden te gaan moet de tweede of derde plek te halen zijn.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!