clubzoeker

Almere wint uit met 7-1 van TFS Barendrecht

Almere wint uit met 7-1 van TFS Barendrecht

Almere heeft in Barendrecht prima zaken gedaan door de wedstrijd tegen TFS Barendrecht met 7-1 te winnen.

clubzoeker

Maak kennis met Boris Vermaas!

Door deze overwinning handhaaft Almere zich keurig op de tweede plaats in de Carlton Eredivisie.

Almere dacht bepaald niet licht over deze uitwedstrijd, want de equipe van Erik Staats moest het doen zonder de Engelse inbreng. Dat het uiteindelijk 7-1 werd, kwam omdat de Almeerders uiterst geconcentreerd bij de les bleven.

Dave Khodabux en Stephan Branderhorst speelden het mannendubbel tegen Jansen en Versteegh en de eerste game werd met 12-21 vrij eenvoudig gewonnen door de Almeerders. In de tweede game gaven de Barendrechters veel beter partij en werd het een zeer nipte overwinning voor de Buks en Branderhorst (20-22).

Manon Sibbald en Yvonne Sie stonden in het vrouwendubbel tegenover de Barendrechtse dames Bommeleyn en Broeke en dat was bepaald geen makkie voor de Almeerse dames die moesten vechten voor ieder punt. Met 19-21 werd de eerste game binnengehaald en met 13-21 de tweede en dat betekende een 0-2 voorsprong voor Almere.

Vervolgens was de mannenenkel van Saber Afif tegen Michiel Kruijt vooraf al een trekpleister, maar Afif speelde erg goed en Michiel wellicht net iets minder en zo kon Saber Afif met 13-21 en 15-21 de winst naar zich toe trekken.

Dat Cheryl Seinen het uitermate moeilijk zou krijgen tegen Monique Broeke, dat mocht bekend worden verondersteld. Toch weerde de youngster zich vol overgave maar met 21-10 en 21-11 was Broeke nog een maatje te groot.

Stephan Branderhorst won de eerste game in zijn mannensingle met 18-21 nipt van Versteegh en de tweede game was vervolgens met 7-21 ruim voor de badmintonvirtuoos, die weer wat meer in goede doen komt.

Manon Sibbald acteerde vervolgens sterk tegen Nielen in haar vrouwensingle en de partij was met 15-21 en 12-21 voor Sibbald.

Dave Khodabux en Yvonne Sie namen revanche voor de nederlkaag die ze thuis leden tegen Michiel Kruijt en Daisy Bommeleijn door nu wel te winnen en wel met 19-21, met een zeer gelukkig maar mooi 21ste punt, en 15-21.

Vervolgens werd ook de tweede mix door Saber Afif en Cheryl Seinen gewonnen met 14-21 en 21-23 van Jansen en Van Nielen, waarbij dient te worden opgemerkt dat in de tweede game nog een veilig lijkende voorsprong van 15-19 werd verspeeld en het nog 19-19 werd. Maar goed er werd gewonnen en daar gaat het om en door de winst in deze laatste mix werd de eindstand bepaald op 1-7 in het voordeel van Almere.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!