badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Amersfoort sluit jaar af als koploper Carlton Eredivisie

Amersfoort besloot 2012 met een eclatante 7-1 winst op Slotermeer.

Amersfoort sluit jaar af als koploper Carlton Eredivisie - badmintonline.nl
© badmintonline.nl
Amersfoort sluit jaar af als koploper Carlton Eredivisie - badmintonline.nl
© badmintonline.nl +

 

De Amsterdammers verweerden zich tot het uiterste maar kwamen te kort tegen de kampioenskandidaat uit Amersfoort.

De Amersfoortse badmintonners hebben vanaf het begin van het seizoen de ranglijst aangevoerd en met nog twee wedstrijden te gaan zijn ze geplaatst voor de play-offs.

Er werd slechts één wedstrijd gelijk gespeeld en één verloren een prachtig resultaat gezien de vele blessures en uitzendingen welke als een rode draad door het Eredivisie heen liepen.

Dat het met de uitzendingen anders moet tijdens de Eredivisie is duidelijk, het afwezig zijn van topspelers in de competitie beïnvloed de stand en de aantrekkelijkheid voor het publiek. Hopelijk neemt ons Badminton Bond hierin nu eens de juiste beslissingen.

Het doel van de wedstrijd in Amsterdam voor de Amersfoorters was met een zo groot mogelijk verschil winnen, hiervoor werd een beroep gedaan op talent Ruben Jille uit BCAmersfoort 2 om de plaats in het enkelspel van de geblesseerde Nick Fransman over te nemen. Ook de 1e vrouwensingle werd niet opgegeven ,hiervoor werd de vrouwendubbel aangepast, en ging Eefje Muskens de 2e single spelen.

De mannen en vrouwendubbel leverde direct winst op, de enkelspelen met de verrassend opgestelde dubbelspelster Eefje Muskens leverde bijna het maximale resultaat op.

Kirsten van der Valk ploeterde maar won knap van Marloes Klaasen, Eefje Muskens hield goed haar hoofd bij de partij tegen Jessica Ottenhoff en dat was punt twee uit de singles.

De mannen hadden het zwaar Vincent de Vries nu als 1e man zorgde bijna voor een stunt tegen Hans van Os maar Hans trok de partij toch naar zich toe in de beslissende game en scoorde naar bleek later het enige punt voor Slotermeer.

Ruben Jille speelde een goede partij tegen Dave Veerman en behaalde een mooie overwinning. In de afsluitende mixen kwam de 7-1 overwinning op het scorebord, een mooie afsluiting van 2012.

Spelers, coach en manager van team Amersfoort wensen u allen een fijne kerst en een spetterend 2013!

geplaatst door

verkregen via BC Amersfoort

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !
vorig artikel

TFS Barendrecht verliest opnieuw van Victoria

6 jaar geleden

volgend artikel

Roosterse te sterk voor Slotermeer 2-6

6 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws