SportSport

Amersfoort sluit jaar af als koploper Carlton Eredivisie

Amersfoort sluit jaar af als koploper Carlton Eredivisie

Amersfoort besloot 2012 met een eclatante 7-1 winst op Slotermeer.

Maak kennis met Selena Piek!

De Amsterdammers verweerden zich tot het uiterste maar kwamen te kort tegen de kampioenskandidaat uit Amersfoort.

De Amersfoortse badmintonners hebben vanaf het begin van het seizoen de ranglijst aangevoerd en met nog twee wedstrijden te gaan zijn ze geplaatst voor de play-offs.

Er werd slechts één wedstrijd gelijk gespeeld en één verloren een prachtig resultaat gezien de vele blessures en uitzendingen welke als een rode draad door het Eredivisie heen liepen.

Dat het met de uitzendingen anders moet tijdens de Eredivisie is duidelijk, het afwezig zijn van topspelers in de competitie beïnvloed de stand en de aantrekkelijkheid voor het publiek. Hopelijk neemt ons Badminton Bond hierin nu eens de juiste beslissingen.

Het doel van de wedstrijd in Amsterdam voor de Amersfoorters was met een zo groot mogelijk verschil winnen, hiervoor werd een beroep gedaan op talent Ruben Jille uit BCAmersfoort 2 om de plaats in het enkelspel van de geblesseerde Nick Fransman over te nemen. Ook de 1e vrouwensingle werd niet opgegeven ,hiervoor werd de vrouwendubbel aangepast, en ging Eefje Muskens de 2e single spelen.

De mannen en vrouwendubbel leverde direct winst op, de enkelspelen met de verrassend opgestelde dubbelspelster Eefje Muskens leverde bijna het maximale resultaat op.

Kirsten van der Valk ploeterde maar won knap van Marloes Klaasen, Eefje Muskens hield goed haar hoofd bij de partij tegen Jessica Ottenhoff en dat was punt twee uit de singles.

De mannen hadden het zwaar Vincent de Vries nu als 1e man zorgde bijna voor een stunt tegen Hans van Os maar Hans trok de partij toch naar zich toe in de beslissende game en scoorde naar bleek later het enige punt voor Slotermeer.

Ruben Jille speelde een goede partij tegen Dave Veerman en behaalde een mooie overwinning. In de afsluitende mixen kwam de 7-1 overwinning op het scorebord, een mooie afsluiting van 2012.

Spelers, coach en manager van team Amersfoort wensen u allen een fijne kerst en een spetterend 2013!

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!