Blenda Wensveens spraakwater: VELO - Van Zijderveld

Blenda Wensveens spraakwater: VELO - Van Zijderveld
Moederdag 2019

Vele vaste supporters waren weer afgereisd om hun team aan te moedigen, dit maal naar Amselveen!! Jim Middelburg was aanwezig, helaas kon hij door zijn blessure nog niet meespelen.

› alles over het Badminton Festival!

Noot van de redactie: De aangeleverde teksten van Blenda Wensveen (Van Zundert / VELO) worden niet langer geredigeerd en dus ongefilterd, ongewijzigd en ongecorrigeerd doorgeplaatst.

De heren dubbel ook deze week voor Dicky Palyama en Russell Muns van VELO tegen Lester Oey en Norbert van Barneveld van v. Zijderveld. Een mooie partij badminton kregen de toeschouwers te zien. Want in de eerste set bleef het tot op het einde erg spannend, Dicky en Russell hadden deze set net iets meer in huis en wonnen deze set met 21-18. In de tweede set lieten onze mannen veel liggen, deze set ging naar v.Zijderveld. (11-21) Maar ze herstelden zich in de derde set en pakte de winst van deze partij (21-18)

De dames Myke Halkema en Wendy Slaats van VELO lieten in de eerste set hun prima samen spel zien en wonnen met 21-14. In de tweede set lieten Alida Chen en Elisa Piek v.Zijderveld meer van hun spel zien. Maar Myke en Wendy wisten zelfs na een achterstand deze set met winst af te sluiten. (21-19)

De eerste heren enkel is natuurlijk voor de kopman van VELO Dicky Palyama, tegen Lester Oey van v.Zijderveld. Na een kleine achterstand pakte Dicky toch de winst in de eerste set met 21-18. De tweede set was tot het einde een om en om punten verdeling (10-10.....13-13 enz) Toch was Dicky in deze set weer sterker!!

Lisa Malaihollo van VELO speelde haar eerste dames enkel tegen Linda Chen van v.Zijderveld. In de eerste set was Linda duidelijk de sterkere partij. (15-21) Maar in de volgende set wist Lisa zich prima te herstellen met 21-16 was deze set voor haar. In de derde set wist Lisa haar vechtlust van de tweede set prima voort te zetten. (21-16)

Rikkert Suijkerland van VELO speelde tegen Justin Teeuwen van v.Zijderveld. Rikkert gaat al snel aan de leiding, toch weet Justin de eerste set naar zich toe te trekken. (17-21) heel netjes weet Rikkert de tweede set te winnen met 21-16) Ook in de derde set wist Rikkert zich dapper te profileren tegen deze jonge, snelle speler, linkshandige speler. (18-21)

Ook deze week is de tweede dames enkel voor Wendy Slaats van VELO. Zij neemt het op tegen Alida Chen v.van Zijderveld. De eerst set gaat naar Alida (17-21) In de tweede set vecht Wendy om er een derde set uit te slepen, nipt wint Alida ook deze set. (20-22)

De stand is inmiddels 4-2 voor VELO, een mooie uitgangs positie om aan beide mixen te beginnen. Natuurlijk speelde Myke en Russell samen, tegen Norbert en Elisa. Met 21-8 wonnen Myke en Russell de eerste set, mooie cijfers!! Maar in de tweede set kwamen Elisa en Norbert sterk terug (15-21) Maar de VELO-ers herstelde zich goed in de derde set en wonnen deze met 21-15.

De winst was al binnen, terwijl op de baan ernaast Lisa en Rikkert het opname tegen Justin en Alida. De eerste set ging met een klein verschil naar Lisa en Rikkert (21-18) In de tweede set, luid aangemoedigd door de VELO aanhang, speelde Lisa en Rikkert zich ook hier naar de winst met 21-15!!

6-2 voor VELO!! Een mooi resultaat na een mooie avond badminton in Amstelveen. De tussenstand in de competitie is als volgt:

  • 1 AMERSFOORT 1 73
  • 2 DKC BC 1 60
  • 3 VAN ZUNDERT/VELO 1 58
  • 4 Dekker ALMERE 54

Aanstaande zaterdag 8 december speelt ons team weer in de VELO hal. Dan ontvangen wij Roosterse, dat beloofd een mooie badminton avond te worden. Dus kom kijken, de wedstrijd begint om 19.00 uur!!!!

Blenda Wensveen

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!