Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
© CdR

Carlton Eredivisie: Amersfoort, Almere en DKC zeker van play-offs

© CdR+

BC Amersfoort, Almere en DKC hebben zich definitief geplaatst voor de play-offs van de Carlton Eredivisie.

De drie clubs boekten tijdens het laatste dubbelweekend twee overwinningen en kunnen niet lager eindigen dan de vierde plek.

Koploper Amersfoort won zaterdag in de eigen Juliana van Stolberghal nipt met 5-3 van titelverdediger Van Zundert/Velo en een dag later werd Slotermeer met 7-1 verlagen. Hiermee komt Amersfoort op 93 punten, tien meer dan de naaste achtervolgers uit Almere en Den Haag.

Almere versloeg tijdens het dubbelweekend in de eigen sporthal Van Zijderveld met 6-2 en Van Zundert/Velo met 5-3. DKC wist in de vijftiende speelronde ook Duinwijck weer te kloppen. De Haagse club versloeg de Haarlemmers in hun thuisbasis met 6-2. Op zondag was DKC in eigen huis met 6-2 een maatje te groot voor TFS Barendrecht.

Hekkensluiter Victoria beleefde een goed weekend. Na de 5-3 zege op Duinwijck vorige week, heeft de ploeg de goede smaak te pakken. Uit bij directe concurrent TFS Barendrecht behaalde de Limburgers opnieuw een overwinning. Het werd 5-3 tegen de Zuid-Hollanders. Op zondag spoelde Victoria de kater van de 8-0 nederlaag in de Limburgse derby tegen Roosterse eerder dit seizoen deels weg door 4-4 te spelen.

Slotermeer was de verliezer van het dubbelweekend. Door de twee fikse nederlagen tegen Roosterse en Amersfoort zakte de club af naar de negende plek. Daarnaast wist Victoria het gat naar de Amsterdammers te verkleinen tot slechts één punt.

Uitslagen

Speelronde 15

  • TFS Barendrecht - Victoria 3-5
  • Almere – Van Zijderveld 6-2
  • Slotermeer – Roosterse 2-6
  • Amersfoort – VELO 5-3
  • Duinwijck – DKC 2-6

Speelronde 16

  • Van Zijderveld – Duinwijck 4-4
  • Slotermeer – Amersfoort 1-7
  • Almere – VELO 5-3
  • DKC – TFS Barendrecht 6-2
  • Victoria – Roosterse 4-4

door

via Badminton Nederland

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

Wat vind jij? Er zijn al 4 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws