SportSport

Carolien Glebbeek: van Badminton Nederland naar NOC*NSF

Carolien Glebbeek: van Badminton Nederland naar NOC*NSF

Oud-topspeelster Carolien Glebbeek heeft een bijzondere positie in de Nederlandse badmintonwereld. Ze heeft namelijke zowel financieel-inhoudelijke ervaring met Badminton Nederland als met het NOC*NSF.

Maak kennis met Quinn Jens!

Glebbeek, op twitter bekend onder de naam @Lientje2010, is sinds januari 2011 werkzaam bij het NOC*NSF als controller. Een naamgenote - het is onbekend of het over dezelfde Carolien gaat - laat met grote onregelmatigheid van zich horen op deze site.

Eerder, van 2000 tot 2002, werkte de badmintonveterane bij de Nederlandse Badminton Bond als financieel medewerkster. In dat laatste jaar te Nieuwegein werd ze samen met Martine Glebbeek Nederlands Kampioen in de damesdubbel. Ze was in goed gezelschap: Dicky Palyama, Yao Jie, Lotte Jonathans en Chris Bruil werden tijdens dezelfde editie ook kampioen.

NOC*NSF schrapt subsidies

De afgelopen 30 dagen hebben NOC*NSF-medewerkers badmintonline.nl maarliefst 285 keer bezocht, waarvan alleen gisteren al 27 maal. Zelfs de bondsmedewerkers te Nieuwegein kwamen niet zo vaak langs: zij hielden het samen op 228 bezoekjes.

Het is niet onaannemelijk dat Carolien Glebbeek de huidige NOC*NSF-discussie (op badmintonline.nl) op de voet volgt. Interessant is de reactie van haar naamgenote op 12 augustus vorig jaar:

Ik zou heel graag willen zien dat het imago beter gaat worden. Het is een te mooie sport.

Maar het is niet alleen te wijten aan de vorige voorzitter en de huidige technisch directeur. De technisch directeur is al ruim 20 jaar in dienst volgens mij en ik denk dat het in geen enkele branche wenselijk is als iemand er zo lang zit. Dus daar hebben vorige bondsdirecteuren / bestuursleden al wat laten liggen. En hoe langer iemand er zit, hoe moeilijker kom je ervan af. (Maar volgens mij geldt dat ook voor heel veel mensen in de regio's.)

Wat ik verder aan wil geven is dat we (ook al heel lang) blijven investeren in spelers die misschien hun top wel hebben bereikt. En daarmee wil ik niet zeggen dat het goed is dat nu aantal mensen verplicht zijn hun eigen weg te volgen door een wurgcontract, maar op een gegeven moment moet je wel kijken waar je in gaat investeren.

Bij de jeugd doen we het altijd best goed, maar daarna de echte top halen is een stuk lastiger. Hoe kunnen we die goede jeugdspelers zo verder begeleiden dat ze ook bij de senioren door kunnen stomen. Daar mag van mij in geïnvesteerd worden.

En tja, de subsidies worden minder dus extra inkomsten moeten gezocht worden. Helaas is daar een contract voor gekomen wat doorgeslagen is, maar er moeten gelden gevonden worden zodat de weg omhoog gevonden kan worden en we weer meer subsidies kunnen krijgen door de prestaties.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Memorabele prestatie op All England door Selena Piek en Robin Tabeling

Tijdens de Yonex All England, een Super 1000 toernooi waar de gehele badmintonwereldtop aan meedoet, speelden Selena Piek en…

17 march 2024

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

Almere naar finale om landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie

De ploeg van coach Dave Khodabux was in de halve finale te sterk voor Drop Shot uit Den Haag. DKC plaatste zich na de…

10 march 2024

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

Finale Nederlandse Badminton Eredivisie op 23 maart in Maaspoort Den Bosch

De spanning stijgt nu de Nederlandse Badminton Eredivisie zijn climax bereikt met de finale op zaterdag 23 maart om 13.30 uur in…

10 march 2024

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Workshop afgerond: een diversvaardig bondsbureau in Nieuwegein

Badminton is van én voor iedereen! Iedereen moet zich welkom voelen binnen onze sport bijvoorbeeld ongeacht huidskleur,…

29 february 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!