Victor Europe

Carolien Glebbeek: van Badminton Nederland naar NOC*NSF

Carolien Glebbeek: van Badminton Nederland naar NOC*NSF

Oud-topspeelster Carolien Glebbeek heeft een bijzondere positie in de Nederlandse badmintonwereld. Ze heeft namelijke zowel financieel-inhoudelijke ervaring met Badminton Nederland als met het NOC*NSF.

Glebbeek, op twitter bekend onder de naam @Lientje2010, is sinds januari 2011 werkzaam bij het NOC*NSF als controller. Een naamgenote - het is onbekend of het over dezelfde Carolien gaat - laat met grote onregelmatigheid van zich horen op deze site.

Eerder, van 2000 tot 2002, werkte de badmintonveterane bij de Nederlandse Badminton Bond als financieel medewerkster. In dat laatste jaar te Nieuwegein werd ze samen met Martine Glebbeek Nederlands Kampioen in de damesdubbel. Ze was in goed gezelschap: Dicky Palyama, Yao Jie, Lotte Jonathans en Chris Bruil werden tijdens dezelfde editie ook kampioen.

NOC*NSF schrapt subsidies

De afgelopen 30 dagen hebben NOC*NSF-medewerkers badmintonline.nl maarliefst 285 keer bezocht, waarvan alleen gisteren al 27 maal. Zelfs de bondsmedewerkers te Nieuwegein kwamen niet zo vaak langs: zij hielden het samen op 228 bezoekjes.

Het is niet onaannemelijk dat Carolien Glebbeek de huidige NOC*NSF-discussie (op badmintonline.nl) op de voet volgt. Interessant is de reactie van haar naamgenote op 12 augustus vorig jaar:

Ik zou heel graag willen zien dat het imago beter gaat worden. Het is een te mooie sport.

Maar het is niet alleen te wijten aan de vorige voorzitter en de huidige technisch directeur. De technisch directeur is al ruim 20 jaar in dienst volgens mij en ik denk dat het in geen enkele branche wenselijk is als iemand er zo lang zit. Dus daar hebben vorige bondsdirecteuren / bestuursleden al wat laten liggen. En hoe langer iemand er zit, hoe moeilijker kom je ervan af. (Maar volgens mij geldt dat ook voor heel veel mensen in de regio's.)

Wat ik verder aan wil geven is dat we (ook al heel lang) blijven investeren in spelers die misschien hun top wel hebben bereikt. En daarmee wil ik niet zeggen dat het goed is dat nu aantal mensen verplicht zijn hun eigen weg te volgen door een wurgcontract, maar op een gegeven moment moet je wel kijken waar je in gaat investeren.

Bij de jeugd doen we het altijd best goed, maar daarna de echte top halen is een stuk lastiger. Hoe kunnen we die goede jeugdspelers zo verder begeleiden dat ze ook bij de senioren door kunnen stomen. Daar mag van mij in geïnvesteerd worden.

En tja, de subsidies worden minder dus extra inkomsten moeten gezocht worden. Helaas is daar een contract voor gekomen wat doorgeslagen is, maar er moeten gelden gevonden worden zodat de weg omhoog gevonden kan worden en we weer meer subsidies kunnen krijgen door de prestaties.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Topbadmintonner Mark Caljouw in halve finale Orleans Masters 2019

Topbadmintonner Mark Caljouw in halve finale Orleans Masters 2019

De Haagse badmintonner Mark Caljouw leverde vandaag puik werk af in de kwartfinale van de Orléans Masters 2019, een BWF…

22 maart 2019

Drop Shot vindt nieuwe coach voor avontuur in Nederlandse Badminton Eredivisie

Drop Shot vindt nieuwe coach voor avontuur in Nederlandse Badminton Eredivisie

Met ingang van seizoen 2019-2020 is clubsponsor Robert Hoogland aangesteld als hoofdtrainer en coach van het Haagse BC Drop Shot.

22 maart 2019

Mark Caljouw naar kwartfinales Orléans Masters 2019

Mark Caljouw naar kwartfinales Orléans Masters 2019

Bij de Orléans Masters 2019 heeft Mark Caljouw de kwartfinales weten te bereiken. Het koppel Iris Tabeling / Nadia…

22 maart 2019

RTC Deurne verhuist naar Eindhoven

RTC Deurne verhuist naar Eindhoven

Badminton Nederland en het Regionale Trainingscentrum (RTC) Deurne hebben gezamenlijk besloten om na drie seizoenen het RTC niet…

22 maart 2019

Calvin van Stenus topfavoriet tijdens Junior Master jeugdtoernooi in Almere

Calvin van Stenus topfavoriet tijdens Junior Master jeugdtoernooi in Almere

In het weekend van 23 en 24 maart 2019 organiseert BV Almere voor de 26ste keer haar Junior Master. Zaterdag en zondag worden er…

21 maart 2019

Mark Caljouw en Iris Tabeling door bij Orléans Masters 2019

Mark Caljouw en Iris Tabeling door bij Orléans Masters 2019

Bij de Orléans Masters 2019 zijn Mark Caljouw en het koppel Iris Tabeling / Nadia Fankhauser (Zwitserland) door naar de…

21 maart 2019

Nederlanders in actie bij Orléans Masters 2019

Nederlanders in actie bij Orléans Masters 2019

Vandaag start het hoofdtoernooi van de Orléans Masters 2019 dat nog tot en met zondag 24 maart wordt gespeeld. Het is een…

20 maart 2019

Het nieuwe logo van Badminton Nederland is ook suf

Het nieuwe logo van Badminton Nederland is ook suf

Badminton is een suffe sport en het nieuwe logo van Badminton Nederland is ook suf, dus in die zin klopt het helemaal. Voordat we…

19 maart 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!