badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Carolien Glebbeek: van Badminton Nederland naar NOC*NSF

Oud-topspeelster Carolien Glebbeek heeft een bijzondere positie in de Nederlandse badmintonwereld. Ze heeft namelijke zowel financieel-inhoudelijke ervaring met Badminton Nederland als met het NOC*NSF.

Carolien Glebbeek: van Badminton Nederland naar NOC*NSF - LinkedIn
© LinkedIn
Carolien Glebbeek: van Badminton Nederland naar NOC*NSF - LinkedIn
© LinkedIn +

 

Glebbeek, op twitter bekend onder de naam @Lientje2010, is sinds januari 2011 werkzaam bij het NOC*NSF als controller. Een naamgenote - het is onbekend of het over dezelfde Carolien gaat - laat met grote onregelmatigheid van zich horen op deze site.

Eerder, van 2000 tot 2002, werkte de badmintonveterane bij de Nederlandse Badminton Bond als financieel medewerkster. In dat laatste jaar te Nieuwegein werd ze samen met Martine Glebbeek Nederlands Kampioen in de damesdubbel. Ze was in goed gezelschap: Dicky Palyama, Yao Jie, Lotte Jonathans en Chris Bruil werden tijdens dezelfde editie ook kampioen.

NOC*NSF schrapt subsidies

De afgelopen 30 dagen hebben NOC*NSF-medewerkers badmintonline.nl maarliefst 285 keer bezocht, waarvan alleen gisteren al 27 maal. Zelfs de bondsmedewerkers te Nieuwegein kwamen niet zo vaak langs: zij hielden het samen op 228 bezoekjes.

Het is niet onaannemelijk dat Carolien Glebbeek de huidige NOC*NSF-discussie (op badmintonline.nl) op de voet volgt. Interessant is de reactie van haar naamgenote op 12 augustus vorig jaar:

Ik zou heel graag willen zien dat het imago beter gaat worden. Het is een te mooie sport.

Maar het is niet alleen te wijten aan de vorige voorzitter en de huidige technisch directeur. De technisch directeur is al ruim 20 jaar in dienst volgens mij en ik denk dat het in geen enkele branche wenselijk is als iemand er zo lang zit. Dus daar hebben vorige bondsdirecteuren / bestuursleden al wat laten liggen. En hoe langer iemand er zit, hoe moeilijker kom je ervan af. (Maar volgens mij geldt dat ook voor heel veel mensen in de regio's.)

Wat ik verder aan wil geven is dat we (ook al heel lang) blijven investeren in spelers die misschien hun top wel hebben bereikt. En daarmee wil ik niet zeggen dat het goed is dat nu aantal mensen verplicht zijn hun eigen weg te volgen door een wurgcontract, maar op een gegeven moment moet je wel kijken waar je in gaat investeren.

Bij de jeugd doen we het altijd best goed, maar daarna de echte top halen is een stuk lastiger. Hoe kunnen we die goede jeugdspelers zo verder begeleiden dat ze ook bij de senioren door kunnen stomen. Daar mag van mij in geïnvesteerd worden.

En tja, de subsidies worden minder dus extra inkomsten moeten gezocht worden. Helaas is daar een contract voor gekomen wat doorgeslagen is, maar er moeten gelden gevonden worden zodat de weg omhoog gevonden kan worden en we weer meer subsidies kunnen krijgen door de prestaties.

Nu je toch hier bent...

...willen we je om een kleine gunst vragen. Steeds meer mensen lezen badmintonline.nl en we werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners.

Al vanaf €5 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dankjewel.

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 5 waarderingen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws