De Limburgse derby: hard tegen hard

De Limburgse derby: hard tegen hard

Zondag stond hij dan weer op de planning: de Limburgse Derby. En wat voor een derby werd het: hard tegen hard.

› alles over het Badminton Festival!

Geknokt, gestorven, weer opgestaan, gewonnen, verloren, gehuild...en toen alle kruitdampen waren weggetrokken: 4-4 De 125 toeschouwers kregen dan ook een waar spektakelstuk te zien. Vooraf werd nog afscheid genomen van Marcel Schormans als BWF scheidsrechter, die in het zonnetje werd gezet en vervolgens de partij ging leiden en zoals op zijn manier weer heel erg goed.

Zoals gebruikelijk werd begonnen met de dubbels en net zoals in Roosteren werd de HD gewonnen door Victoria, Freek en Ben waren in 2 sets te sterk voor Dennis en Roel. De dames dubbel van Victoria was de laatste weken goed op dreeft , terwijl onze dames matig presteerden, maar zie na een verloren 1e set lieten Debbie en Wendy geen spaan meer heel van Lieke en Jessie en wonnen heel gedegen.

En toen ging het effe fout bij RBC. Leon klaagde over vermoeidheid en kon geen antwoord vinden op het spel van Robert en verloor in 2 sets. Op de andere baan was het van geheel andere orde, de 2 belgen streden of de Belgische titel te vergeven was. In de 1e set was Marijn heer en meester. Maar in de 2e en 3e set waren rallies van meer dan 10 slagen heel normaal. Maar Marijn ontbeerde net dat beetje pech door een paar net rollers van Birger en moest met 22-20 en 21-19 genoegen nemen met verlies. En ineens stonden we met 3-1 achter.

Onze dames moesten het dan maar gaan doen. Wendy tegen Mireille, normaal wint Wendy deze partij wel. Maar Mireille bood goed tegenstand maar Wendy was toch de betere en won in 2 sets.

Ondertussen was ook de mix tussen Dennis met Wendy en Freek met Jessie begonnen. in Roosteren won het Roosterse koppel nog, maar nu waren de rollen omgekeerd en kwamen Dennis en Debbie net tekort in 3e sets. Tussen stand 2-4....het zou toch niet gebeuren.

Roxanne en Lieke vochten een echte strijd uit op de andere baan, waar toch de druk bij Roxanne lag om te winnen, en kon ze dat wel aan? De laatste weken speelde ze niet overtuigend, echter ze pakte de 1e set nu wel overtuigend. In de 2e set kwam Lieke terug. Dus een 3e set. Roxanne startte als een raket 6-0 voor, maar Lieke kwam snel langszij en de partij wilde maar niet een duidelijke winnaar opleveren, totdat Roxanne ineens uitliep naar 20-16. Daar komt de 3-4....niet dus Lieke komt langszij. Maar dan komt de winnaarsmentaliteit van Rox toch weer boven en beslist ze de partij met 22-20. 3-4 en met de mix van Leon en Rox kwam er weer hoop op een gelijkspel.

En dat kwam dan ook uit: Leon en Roxanne deden wat ze wilden tegen Ben en Denise en daar hoorde zelfs een 3e set bij..... Dus al met al een super Derby met een terechte uitslag 4-4. RBC blijft hierdoor op de 5e plaats.

Het team en begeleiders wil bij deze alle trouwe supporters bedanken voor de steun niet alleen tijdens deze wedstrijd, maar tijdens het hele afgelopen jaar.

Jullie zijn grote klasse en we wensen jullie dan ook allemaal prettige feestdagen en een mooi 2013.

We zien jullie graag allemaal terug bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen koploper Amersfoort op 5 januari in onze vertrouwde Albertzaal.

We gaan er samen met jullie een feestje van maken!

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Kwartfinales eindstation voor koppel Robin Tabeling en Selena Piek bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) zijn Robin Tabeling en Selena Piek er helaas niet in geslaagd de halve finales…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!