DKC plaatst zich voor play-offs

DKC plaatst zich voor play-offs

De badmintonners van BC DKC hebben afgelopen weekend geschiedenis geschreven.

› alles over het Badminton Festival!

De Haagse club heeft voor het eerst in haar 42-jarig bestaan de play-offs van de Carlton Eredivisie bereikt. DKC wist zaterdag met 6-2 te winnen bij Duinwijck en won zondag in eigen huis met 6-2 van The Flying Shuttle Barendrecht. Door deze overwinningen eindigt de ploeg van coach Leonard van Velzen hoe dan ook bij de eerste vier van de ranglijst, met nog twee duels te gaan in de reguliere competitie. Daarmee heeft DKC een ticket voor de halve finale van de play-offs om de landstitel verdiend. Deze worden in de week van 21 tot en met 27 januari afgewerkt.

Duinwijck – DKC

DKC ging zaterdag op bezoek bij 24-voudig landskampioen Duinwijck. In Haarlem koos Van Velzen voor een andere opstelling dan in de afgelopen wedstrijden. In het herendubbelspel stelde hij het duo Thomas Wijers/Mark Caljouw op. Normaal gesproken speelt Dennis van Daalen de Jel naast Wijers, maar eerstgenoemde kwam ditmaal uit in het gemengd dubbel. Ook in het vrouwendubbel werd een nieuw koppel opgesteld. Ginny Severien speelde dit keer aan de zijde van Soraya de Visch Eijbergen, waardoor niet Severien in het enkelspel uitkwam, maar wel haar vaste partner Eefje Besselink.

De keuze van Van Velzen pakte gedeeltelijk goed uit. Het herendubbel werd verloren. Namens Duinwijck waren Jerry Natenstedt en Jelle Kelderhuis met 21-15 en 21-17 te sterk voor Wijers en Caljouw. Het damesdubbel leverde wel een punt op voor DKC. Severien en De Visch Eijbergen wonnen vrij eenvoudig in twee games van Akvile Stapusaityte en Karina de Wit.

Drie van de vier enkelpartijen gingen naar DKC. Alleen Besselink verloor, niet onverwacht, haar singel met 21-4 en 21-11 van De Wit. Caljouw had ook de nodige moeite met zijn tegenstander. De Rijswijker won de eerste game weliswaar met 21-15 van Natenstedt, maar de tweede game verloor hij vrij dik (21-10). Gelukkig voor DKC stelde Caljouw in de beslissende game orde op zake: 21-14. Van Daalen de Jel en De Visch Eijbergen ondervonden alleen in de tweede game de nodige tegenstand van respectievelijk Erik Meijs en Stapusaityte, maar dat was voor de Duinwijckers niet genoeg deze wedstrijden te winnen. De tussenstand werd daarmee 4-2 voor DKC.

De gemengd dubbels zorgden ervoor dat DKC met de winst aan de haal ging. Het ‘nieuwe’ koppel Van Daalen de Jel/Severien won met 21-12 en 22-20 van het gelegenheidsduo Meijs/Imke van der Aar. Bouke van Bergen Bravenboer en Besselink waren ook weer eens succesvol. Zij waren met 21-18 en 21-17 de meerderen over Kelderhuis en Annemiek Groenewoud. Zo won DKC met 6-2.

DKC – TFS Barendrecht

Voorafgaand aan de wedstrijd tegen TFS Barendrecht wist DKC dat het aan een 6-2 overwinning genoeg had om de play-offs veilig te stellen. De nummer vijf Roosterse BC zou daarmee op een achterstand van minimaal zeventien punten worden gezet, wat met de twee resterende wedstrijden genoeg was. Dat scenario werd werkelijkheid voor DKC.

Van Velzen koos weer voor de vertrouwde opstelling. Het herendubbel werd weer gespeeld door Van Daalen de Jel en Wijers. Ze wonnen de eerste game nipt met 21-19 van Rick Janssen en Michiel Kruijt. Daarna maakten de DKC’ers op de belangrijke punten teveel fouten om nog voor de winst in aanmerking de komen. Het eerste punt ging dus in drie games naar TFS Barendrecht. Het tweede punt was wel een prooi voor DKC. Besselink en Severien wonnen in een redelijk gelijkopgaande partij met 22-20 en 21-18 van Daisy Bommeleyn en Monique Broeke.

Dit keer gingen wel alle singelpartijen naar DKC. Van Daalen de Jel, Caljouw, Severien en De Visch Eijbergen wonnen allemaal hun wedstrijd in twee games. De thuisploeg stond door deze overwinningen met 5-1 voor. Het belangrijke zesde punt moest dus worden binnengeslagen in één van twee gemengd dubbels.

Van Bergen Bravenboer en Besselink waren niet opgewassen tegen het ijzersterke koppel Kruijt/Bommeleyn. Het werd 21-9 en 21-19 voor de TFS’ers. Caljouw en De Visch Eijbergen zorgden wel voor het bevrijdende zesde punt. Dean Versteeg en Pascalle van Nielen waren totaal geen partij voor de Haagse talenten: 21-6 en 21-10 voor DKC. Daarmee won DKC met 6-2.

Door de twee winstpartijen van afgelopen weekend heeft DKC al elf wedstrijden op rij gewonnen. Dat levert met 83 punten de tweede plek op in de Eredivisie. Ook nummer drie BV Almere heeft dat puntenaantal, maar het onderling resultaat is in Haags voordeel. Koploper BC Amersfoort heeft 93 punten en nummer vier VELO 76. De laatste twee wedstrijden gaan bepalen wie tegen wie uitkomt in de play-offs. Zoals het er nu uitziet, speelt Amersfoort tegen VELO en DKC tegen Almere, maar daar kan nog verandering in komen. DKC speelt de eerstvolgende wedstrijd op zaterdag 5 januari uit bij hekkensluiter BC Victoria. Het duel in het Limburgse Hoensbroek begint om 19.00 uur.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Hoornse koploper in Nederlandse Badminton Eredivisie na winst op Smashing

Hoornse koploper in Nederlandse Badminton Eredivisie na winst op Smashing

Na de 6-2 winst vorige week op BC Amersfoort tijdens de kickoff, stond dit weekend de uitwedstrijd tegen Smashing op het…

16 september 2019

Drop Shot wint Nederlandse Badminton Eredivisie topper tegen Limburgse Roosterse

Drop Shot wint Nederlandse Badminton Eredivisie topper tegen Limburgse Roosterse

De tweede wedstrijd van het seizoen bracht gelijk de nummers 1 (Roosterse) en 2 (Drop Shot) tegen elkaar in Sportcentrum…

16 september 2019

Smashing niet opgewassen tegen Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Smashing niet opgewassen tegen Hoornse in Nederlandse Badminton Eredivisie

Zaterdag 14 september om 19:00 was het zover, de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen. De tegenstander van deze avond was…

15 september 2019

VELO speelt gelijk tegen landskampioen Duinwijck in tweede speelweek Nederlandse Badminton Eredivisie

VELO speelt gelijk tegen landskampioen Duinwijck in tweede speelweek Nederlandse Badminton Eredivisie

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen is voor VELO in gelijkspel geëindigd tegen Duinwijck. Even leek VELO er in de…

15 september 2019

Almere wint ook tweede wedstrijd in Nederlandse Badminton Eredivisie 2019-2020

Almere wint ook tweede wedstrijd in Nederlandse Badminton Eredivisie 2019-2020

Na de winst op VELO afgelopen weekend heeft AviAir Almere ook zijn tweede wedstrijd in winst omgezet. Met 5-3 waren de Almeerders…

15 september 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij de Yonex Belgian International 2019

Twee Nederlandse kwartfinales bij de Yonex Belgian International 2019

Bij de Yonex Belgian International 2019 in Leuven (België) staan de koppels Ruben Jille / Ties van der Lecq en Debora Jille…

13 september 2019

De verdwenen 10.000 leden

De verdwenen 10.000 leden

Het is lang geleden, dat ik een column schreef over onze sport. Waarom ik aan Christ de Rooij, hoofdredacteur van dit platform,…

11 september 2019

Vlaggenschip DKC strijdend ten onder

Vlaggenschip DKC strijdend ten onder

In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen is het team van coach Van Daalen de Jel er niet in geslaagd om met winst…

8 september 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!