DKC speelt topper tegen Almere

DKC speelt topper tegen Almere

De badmintonners van het Haagse BC DKC spelen aanstaande zondag een heuse topper in de Carlton Eredivisie.

Ken je BV De Maasshuttles al?

De nummer drie van de ranglijst ontvangt nummer twee BV Almere. Het verschil tussen beide teams is drie punten. Toch is er voor DKC wel degelijk uitzicht op een goed resultaat. De kopman van Almere, Saber Afif, zal waarschijnlijk niet meedoen vanwege een enkelblessure. De heenwedstrijd leverde overigens een 4-4 gelijkspel op.

Almere speelt een uitstekend seizoen tot nu toe. De ploeg van coach Erik Staats won zeven wedstrijden. Er werd drie keer gelijkgespeeld, waaronder een puntendeling tegen DKC, en drie duels gingen verloren. Daarmee heeft Almere inmiddels 69 punten vergaard. Dat ondanks een fikse tegenvaller. De zomerse aankoop Thamar Peters raakte in de thuiswedstrijd tegen DKC ernstig geblesseerd en komt niet meer in actie dit seizoen. Daar kwam vorig weekend nog de blessure bij van Afif bij in het duel tegen BC Victoria. Desondanks wist Almere die wedstrijd nog met 8-0 te winnen.

DKC is op dit moment de te kloppen ploeg in de Eredivisie. De formatie van coach Leonard van Velzen is al tien wedstrijden op rij ongeslagen. Alleen koploper BC Amersfoort wist een langere reeks neer te zetten; zij verloren vorige week zaterdag voor het eerst in dertien wedstrijden. DKC was uitgerekend de eerste ploeg die Amersfoort wist te kloppen. Zonder Soraya de Visch Eijbergen, die een toernooi speelde in Ierland, werd het 5-3 voor de Hagenaars. Andere opvallende overwinningen voor DKC waren de uitwedstrijd bij regerend landskampioen VELO (6-2), de thuiswedstrijd tegen 24-voudig landskampioen Duinwijck (5-3) en het uitduel tegen Roosterse BC, waar DKC voor het eerst in de geschiedenis de maximale winst pakte in een Eredivisiewedstrijd (8-0). DKC heeft in totaal 66 punten bij elkaar geslagen en staat daarmee dus derde. De play-offs lijken binnen handbereik, aangezien het gat naar nummer vijf Duinwijck veertien punten is. De eerste vier in de eindrangschikking spelen play-offs om de landstitel.

De wedstrijd DKC – BV Almere wordt gespeeld op zondag 16 december in sporthal ‘t Zandje in Den Haag. Adres: Schimmelweg 202, 2524 XK. Het duel begint om 14.00 uur.

Spelers BC DKC: Mark Caljouw, Dennis van Daalen de Jel, Thomas Wijers, Bouke van Bergen Bravenboer, Ginny Severien, Soraya de Visch Eijbergen, Eefje Besselink en Tak Ling Lam. Coach: Leonard van Velzen.

Spelers BV Almere: Saber Afif, Stephan Branderhorst, Dave Khodabux, Peter Mills, Alex Vlaar, Rachel Howard, Yvonne Sie, Sarah Walker, Manon Sibbald en Cheryl Seinen. Coach: Erik Staats.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
StudentenlevenStudentenleven

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!