Donkere wolken boven badmintonners ondanks overwinning

Donkere wolken boven badmintonners ondanks overwinning

Aan de 8-0 overwinning van de badmintonners van Almere viel niets af te dingen.

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Nummer laatst in de eredivisie Victoria werd probleemloos op zij gezet. Toch stonden de gezichten bij Dekker Almere niet vrolijk na afloop. Het ziet er namelijk naar uit dat het team van trainer Erik Staats het een tijdje zonder Saber Afif moet doen.

In de partij die Afif speelde tegen Robert Kwee moest de Almeerse nummer één tot het gaatje om in de derde game met 21-16 te winnen. Bij 19-16 verstapte Afif zich daarbij en met een van pijn vertrokken gezicht kon hij na opgelapt te zijn op karakter de wedstrijd tegen Kwee in de wacht slepen. "Dit was niet verantwoord", omschreef Afif zijn laatste twee punten. "Ik heb dit eerder gehad en het voelt als een scheurtje in mijn enkelband", sprak de terneergeslagen Afif. De Almeerse kopman had het traditioneel lastig met oud-Almere speler Robert Kwee. "Ik heb hem in de laatste game laten komen, maar kon het toch nog afmaken omdat Robert toen fouten ging maken", keek Afif terug op zijn overwinning.

Ook Stephan Branderhorst greep de volle winst in een spannende pot tegen de Belgische jeugdinternational Birger Abts. "Dat laatste punt in de tweede game heeft mij wel geladen voor de beslissende game", vertelde Branderhorst na afloop. "Een klote punt", meende Branderhorst. Ongewoon troffen beide badmintonners elkaars rackets. De Belg sleepte daarmee met 21-23 een extra game binnen. Met 21-15 besliste Branderhorst echter de strijd in de derde game. "Geweldig dat we na de domper van Saber de mix met invaller Alex Vlaar en Cheryl Seijnen ook weten te winnen", vond coach Eric Staats. Met 21-18 sleepte het Almeerse gelegenheidsduo de overwinning over de streep. "Saber gaan we een tijd missen. Dat is wel een heel erg grote tegenvaller bij deze overwinning", treurde coach Staats tot slot.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!