SportSport

Erik Meijs: 'Dagboek Korea - deel 2'

Erik Meijs: 'Dagboek Korea - deel 2'

Na al een paar dagen Korea dan nu eindelijk het beloofde eerste dagboek.

SportSport

Jij het nieuws, wij een tikkie!

Vandaag heb ik te horen gekregen dat ik dinsdag al moet spelen en niet woensdag zoals gepland. Maar nu eerst mijn verhaal over de afgelopen dagen. Die stonden natuurlijk weer in het teken van veel en hard trainen. Het doet mij deugt dat ook de Koreanen nu slijtageplekken gaan vertonen. Het is te merken dat zij ook steeds vermoeider worden en niet eeuwig door kunnen blijven gaan. Het verschil is echter dat ze dit wel gewoon blijven doen. Ook al kunnen ze geen stap meer zetten omdat alles pijn doet en verzuurd is, toch staan ze weer op die baan en gaan ze weer 20 minuten vollebak er tegen aan met krijsen erbij. Erg apart om te zien, maar wel erg mooi!

Ik heb het nog niet gehad over de coaches die hier rondlopen. Ook deze coaches hebben al heel wat bereikt in hun leven. Meerdere coaches hebben al Olympische medaillewinnaars voortgebracht. Ook erg mooi om te zien is dat elke coach elke slag voor de volle 100% onder de knie heeft en alle spelers soms even heel nonchalant laat zien hoe het moet! Neem bijvoorbeeld de coach van de damesdubbels. Die heeft op mij veel indruk veel indruk gemaakt met het aangeven van rijtjes...Hij kan ze zo snel aangeven dat zelfs de Koreanen shuttles missen, terwijl ze alleen maar hun arm heen en weer hoeven te bewegen. Verder kan hij met zoveel schijn aangeven, dat je bijna alles afscheurt als je niet oppast. Tijdens het aangeven staat hij ook nog gewoon tegen de spelers te schreeuwen en als hij aangeeft of voordoet hoe het moet, komt er een enorm felle polsslag uit, echt super om te zien!

Zoals jullie al hebben kunnen zien moet er natuurlijk ook goed gegeten worden en dat gebeurt dan ook om de haverklap. Zo zijn de 'niet-Koreaanse spelers' die de afgelopen weken hebben meegetraind ook een keer uitgenodigd door de grote baas van de trainers. Een hele eer natuurlijk en we hebben flink genoten. We kregen heerlijk vis voorgeschoteld en natuurlijk konden de krabbetjes en inktvis-tentakels niet ontbreken.

Lees het hele verhaal op de website van Erik Meijs.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!