badmintonline.nl - het laatste badmintonnieuws
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 

Geen gele kaarten voor aangepast badmintonners tijdens OCABT

Afgelopen zondag heeft het eerste OCABT, wat staat voor Open Culemborgs Aangepast Badminton Toernooi, plaatsgevonden.

 

BC Culemborg, de organiserende vereniging, heeft keihard gewerkt om dit toernooi op poten te zetten. Het toernooi werd plotseling bijna twee maanden naar voren geschoven. Dit was echter niet te merken. Een zaal, lunch, fotograaf, scheidsrechters en wedstrijdcommissie, overal was voor gezorgd.

Voorafgaand aan het toernooi werd er een minuut stilte in acht genomen, om stil te staan bij de tragisch dood van de Apeldoornse grensrechter. De Culemborgse wethouder van Sport sprak zijn afschuw over de gebeurtenis uit en liet ons nadenken over ons eigen sportgedrag. Hij gaf ons mee: "De scheidsrechter, de wedstrijdleiding en zelfs je tegenstander, je hebt ze allemaal nodig om je wedstrijd te kunnen spelen."

Geen geel

Vervolgens werd er begonnen met het spelen van de wedstrijden. En wat mij eigenlijk dit keer, door de woorden van de wethouder, weer eens extra opviel was de saamhorigheid tussen de spelers. Een speler stond dik achter, maar gaf zijn tegenstander toch een compliment toen deze een scherpe drop plaatste. Een andere speler zag zijn tegenstander tijdens de wedstrijd ernstig in de kramp schieten. Toen de tegenstander terugkwam van een fysio-behandeling informeerde hij hoe het ging.

Vanaf de halve finales was er een bondscheidsrechter aanwezig. Zij telde enkele spannende partijen en moest even wennen aan de aangepaste spelregels. Daarom rekende zij een bal uit die in was. Geen zorgen, degene voor wie haar beslissing eigenlijk in het voordeel werkte nam met haar nogmaals de regels even door. 'Ze heeft wel een gele kaart in haar borstzak.’, merkte fotograaf René Lagerwaard, die foto's kwam maken tijdens dit toernooi, op. Waarschijnlijk is die kaart voor vervelende fotografen, die tijdens spannende rally’s ineens op de baan gaan liggen.

België

Tijdens het toernooi werd er hard gestreden. Met name bij de mannen-enkel-staand kon het alle kanten op. Er moest naar sets worden gekeken om de vier halve finalisten te kunnen bepalen. In de finale kwamen uiteindelijk Belgisch kampioen Bob Biesman en Hollandse kampioen Eddy Boerman elkaar tegen. Helaas ging het goud, na een spannende strijd, mee de grens over.

Bij de rollers was er ook voldoende spanning. Hub Leerschen heeft moeten besluiten om van het spelen bij de staanders naar het spelen bij de rollers te gaan. Dit deed hij niet onverdienstelijk. Hij werd zowel in heren enkel B en dubbel B eerste. Een laatste bijzondere overwinning was er voor de dames Ilse van de Burgwal en Inge Bakker. Zij spelen in de dubbel met de mannen mee en schreven dit dubbelspel ook nog eens op hun naam. Ja mannen, schaam je!

Theo

Aan het toernooi werd ook deelgenomen door enkele BC Culemborg-spelers voor wie dit het eerste toernooi was. Marscha Neggers werd echter wel 1e in het dames rol B. Hopelijk zijn de spelers van Culemborg om en komen ze meer toernooien spelen. Ze hebben immers gezien dat de gele kaart niet nodig was geweest en dat het toernooi zeer strak georganiseerd was. En dat hebben we voor een groot deel te danken aan AB-topper Theo Eerkens. Die tevens het voorbeeld is van sociaal spel in de sport. Behalve als hij een shuttle op een haartje na mist, dan veroorzaakt hij geluidsoverlast.

geschreven door

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

→ geef ons een !

Wat vind jij? Er zijn al 13 waarderingen!

Over de auteur: Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!\n

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update! (Door gebruik te maken van dit formulier, stem je in met ons privacy statement.)

Reacties

+

› lees onze huisregels

Over de auteur: Tess Scheele

Deze jonge twintiger uit gemeente Westland houdt van schrijven én van badminton. Ze combineert deze twee passies hier op badmintonline.nl!\n

Meer nieuws