SportSport

Genoegen open brieven: tijd voor het Badminton Liberation Front

Genoegen open brieven: tijd voor het Badminton Liberation Front

Het schrijven van een open brief is schijnbaar iets wat je doet als het schaap dood is.

Maak kennis met Quinn Jens!

Ookal stond je aan de wieg van deze rituele slachting, nu heb je er ineens spijt van en wil je de klok terugdraaien. Oud-voorzitter Ted van der Meer ontsloeg Martijn van Dooremalen toen hij hoofdverdachte was in de Yonex-zaak en de Vietnam-moorden. En nu? Nu wil hij de zaak weer terugdraaien en ons allemaal vertellen dat het een geweldige aanwinst is... Als je hem maar goed inzet.

Inderdaad, daar ben ik het mee eens. Je moet hem maandagmorgen inzetten tussen twee vuilnisbakken. Waarschijnlijk wordt hij niet meegenomen, want maandag is niet de dag voor het grof vuil.

Wat is er toch aan de hand met die mensen? Jarenlang lopen ze braaf aan de hand van Badminton Nederland mee naar de afgrond en nu ze erin storten willen ze een reddingsplan. Daar had je ook wat eerder aan kunnen denken, zou ik zo zeggen.

Terug naar de open brief schrijvers blogger Piet Ridder en Ted van der Meer

Mannen, het is een hele eenvoudige manier om sympathie te oogsten. Maar waar waren jullie toen het nodig was? Waar was de kritische houding ten opzichte van onze sport? Juist. Nergens. Als je de vuile was laat opknappen door anderen en je alleen maar meedoet met de mooi-weer-show, dan moet je niet gek kijken dat de partij die het geld moet uitkeren je doorheeft.

Ik kan niet anders zeggen dat het NOC*NSF groot gelijk heeft en dat ik haar beslissing niet alleen zag aankomen, maar ook nog eens voor 100% begrijp. Je moet geen tijd steken in een verloren zaak. Je moet de tijd en energie steken in de toekomst en het opknappen van de geleden schade.

De afgelopen twee weken staat badmintonline.nl weer bol van het echte nieuws en op de site van Badminton Nederland, BadmintonInfo, blogger Piet Ridder en de CLEAR! zie je alleen maar hoe goed we het doen. In welke wereld leven jullie?

Naast de Arabische lente is het tijd voor een sportlente en dan maar hopen dat Badminton Nederland geen Syrië blijkt te zijn. Het ziet er echter naar uit dat ik het bij hopen moet laten, want net zo als de leider in Syrië blijft de leiding van Badminton Nederland ook gewoon zitten. Ookal staat de hele badmintonwereld in brand: ze blijven vertellen hoe goed het gaat en dat het enkel en alleen om een klein groepje terroristen gaat.

Terwijl het NOC*NSF de opstandelingen steunt met sancties en het bevriezen van de externe tegoeden, geeft de leiding niet op en gaat gewoon door met onderdrukken van de onderdanen. Uit totale onmacht heeft het hoofd van de regering een referendum uitgeschreven om uit te zoeken of ze iets van de macht kunnen afstaan via een orgaan dat ze toch al voor 95% onder controle heeft.

Wij van het Badminton Liberation Front (BLF) zijn blij met de steun van onze externe broeders van het NOC*NSF en roepen dan ook op de open brieven naast je neer te leggen en pas weer met Badminton Nederland in gesprek te gaan als de leiding is vervangen of in ballingschap gaat. Dan zal de militante vleugel van het BLF de wapens ook neerleggen en aan de onderhandelingstafel gaan zitten.

QR-code voor dit artikel

QR-code

Deel dit artikel

  • linkedin
  • facebook
  • twitter
  • whatsapp
Ron Daniëls

Ron Daniëls

Je zou denken dat hij alleen hard kan schreeuwen, maar Ron weet vaak de juiste snaar te raken. Misschien daarom wel bekend en berucht tegelijk?

Handige informatie over badminton

In deze kennisbank over badminton vind je uitleg over badmintontermen, leggen we spelregels uit en beantwoorden we badmintonvragen.

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

Betrokken badmintontrainers zetten zich in voor voortbestaan Vereniging Badminton Oefenmeesters

De Vereniging Badminton Oefenmeesters (VBO) hield zaterdag 2 maart jl. een algemene ledenvergadering waar de vereniging opgeheven…

26 march 2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Almere verliest finale Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

Het is de spelers van Almere niet gelukt om de finale om het landskampioenschap winnen. In een goedgevuld en super sfeerrijke…

24 march 2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

DKC wint landskampioenschap in Nederlandse Badminton Eredivisie 2023-2024

In de finale in de Maaspoort Den Bosch was DKC met 5-1 te sterk voor Almere. Mark Caljouw en Michiel Kruijt van DKC versloegen…

23 march 2024

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Opnieuw uitstekende prestatie Robin Tabeling en Selena Piek

Na vorige week al de halve finale te hebben gehaald bij de All England hebben Robin Tabeling en Selena Piek opnieuw een…

23 march 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!