badmintonline.nl logo
Het laatste nieuws
Het laatste nieuws
 
 
Deze afbeelding hoort bij 'In Het Dagelijks Leven: Femke van der Putten uit Geldrop bedenkt de sches' en is gemaakt door Twitter / Femke van der Putten
© Twitter / Femke van der Putten

In Het Dagelijks Leven: Femke van der Putten uit Geldrop bedenkt de sches

Deze afbeelding hoort bij 'In Het Dagelijks Leven: Femke van der Putten uit Geldrop bedenkt de sches' en is gemaakt door Twitter / Femke van der Putten
© Twitter / Femke van der Putten+

Badmintonners zijn ook maar gewoon mensen. Daarom introduceren we op badmintonline.nl de rubriek In Het Dagelijks Leven.

Elke week (de daadwerkelijke frequentie hangt af van hoe actief wijzelf maar ook jullie met nieuwe personen 'aankomen') gaan we een badmintonspeler uitlichten.

Zo kennen we Duinwijck-speler Bart Gerrits natuurlijk allemaal van het historische Europacup-moment waarop hij op zijn knieën viel om de winst te vieren, terwijl zijn wedstrijd toch nog niet gewonnen bleek. Maar Bart is natuurlijk meer dan een badmintonner alleen. (Dit is een open sollicitatie naar een leuke niet-badmintongerelateerde wetenswaardigheid over Bart.)

Omroep Brabant: 'Scholiere Geldrop in uitvindersprogramma'

We beginnen met Femke van der Putten, vierde divisie speelster bij DBV DIOK in Twente. Ze kwam in 2007 in het nieuws door iets anders dan haar badmintonprestaties:

Publicatie: dinsdag 25 september 2007 - 17:35

GELDROP - Femke van der Putten uit Geldrop is zaterdag te zien in het uitvindersprogramma Het Beste Idee van Nederland. De 13-jarige scholiere bedacht de 'Sches'. Dat is een schaar die niet alleen kan knippen, maar waarmee je ook je brood kunt smeren.

Femke kwam op het idee omdat ze bij haar thuis de gewoonte hebben hun brood door te knippen. Een bevriende smid maakte een prototype: een mes met een smeervlak eraan.

Het idee werd uit 2500 inzendingen geselecteerd en nu hoort Femke tot de laatste 40. Zaterdag kan er op haar uitvinding gestemd worden.

door

via Omroep Brabant

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Je ontvangt enkele keren per jaar een speciale update!

vorig artikel

De leiding van Badminton Nederland

5 jaar geleden

volgend artikel

Amersfoort beperkt schade tegen DKC

5 jaar geleden

Wat vind jij? Er zijn al 6 waarderingen!

Reacties

+

› lees onze huisregels

Meer nieuws