Jorrit de Ruiter: 'De Bundesliga returnwedstrijden zijn begonnen!'

Jorrit de Ruiter: 'De Bundesliga returnwedstrijden zijn begonnen!'

Afgelopen weekend stond er weer een dubbelweekend in de Duitse Bundesliga op het programma.

clubzoeker

Jij het nieuws, wij een tikkie!

De eerste wedstrijden van de tweede competitie helft! Berlijn thuis en het verre Rosenheim uit, altijd lastig!

We begonnen zaterdag zeer voortvarend ook al speelden we dit weekend wederom niet in de sterkst mogelijke opstelling. Marcus Ellis speelde twee finales in Wales en Johanna Goliszewski verblijft nog steeds intern in de Duitse Bundeswehr, waar ze gemiddeld 4 uur slaap per nacht pakt. Toch mocht ze dit weekend de basis in Hannover even verlaten om de wedstrijden te spelen.

We begonnen zeer sterk. Tegen Berlijn wonnen Judith en Johanna de damesdubbel en Dima Zavadsky en ik versloegen Blair en Tan in een mooie en spannende drie gamer. De eerste herenenkel ging ook naar ons, maar in de tweede herenenkel, de damesenkel en de mix was Berlijn duidelijk sterker. Toch weer net als in de eerste wedstrijd een gelijkspel. We waren er blij mee.

Na afloop snel douchen en de bus in want zondagmiddag moesten we aantreden tegen Rosenheim. Dit plaatsje ligt nog voorbij München en is niet ver van de Oostenrijkse grens. We reden een kilometer of 500 en bleven vervolgens in een hotel in the middle of nowhere overnachten om de volgende ochtend de laatste 180 kilometer af te leggen. Ook nu begonnen we weer erg goed aan de wedstrijd. We wonnen de heren en damesdubbel en ook de damesenkel ging in twee games naar ons. Maar daarna ging het minder goed en leek Rosenheim vleugels te krijgen toen de tweede herenenkel gewonnen werd. De eerste herenenkel tussen Zavadsky en Tan was een schitterende partij die na een paar matchpoints over en weer in het voordeel van Rosenheim beslist werd. De mix moest dus de doorslag geven, konden we er nog 2-4 van maken?

Lees het hele artikel op de website van Jorrit de Ruiter.

Bijscholingen voor badmintontrainers

Behoud je certificering en leer de nieuwste trainingsmethoden! Het begint bij de VBO: Vereniging Badminton Oefenmeesters. Leer meer door op het logo te klikken!

Reacties
Team NL Badminton

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Cheryl Seinen: This was it. The end of my career on this high level.

Happy we could end it with again a European medal, Debora Jille.

15 april 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Brons voor vrouwendubbel Debora Jille en Cheryl Seinen op EK Badminton 2024

Het is Debora Jille en Cheryl Seinen helaas niet gelukt om de finale van het vrouwendubbel te bereiken op de EK badminton 2024 in…

13 april 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Debora Jille en Cheryl Seinen naar halve finale vrouwendubbel op EK Badminton 2024

Het Oranje-duo Debora Jille / Cheryl Seinen (WR-34) heeft de halve finale bereikt van het vrouwendubbel op de EK Badminton 2024…

12 april 2024

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Mark Caljouw niet naar Olympische Spelen: De droom is over!

Voor het Olympische traject begon kreeg ik meerdere kansen om mij te kwalificeren voor de Olympisch Spelen in 2024 in Parijs. Een…

12 april 2024

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan artikelen, foto's en video's over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!