Robin Tabeling: 'Turkije is voor mij het land van illusies geworden'

Robin Tabeling: 'Turkije is voor mij het land van illusies geworden'

Turkish International 2012. Het toernooi waar we met 3 spelers heen zouden gaan en coach Rune.

› alles over het Badminton Festival!

En zo begon de trip op dinsdagochtend. Rune en ik dachten wel even de trein te nemen om zo rustig op Schiphol aan te komen en mooi op tijd. Het mooi op tijd kwam goed, maar de trein zat stampend vol en we moesten dan ook 3/4 van de reis staan. Het laatste deel konden we gelukkig zitten en liepen we na aankomst door naar de incheck balie. Soraya stond in de file en Myke haar trein was er nog niet. Rune zijn maag kon echter niet meer wachten en we gingen vast door de douane. Voor Soraya werd het nog even knijpen of ze het wel zou halen, maar gelukkig sloot ze bij het boarden bij ons aan in de rij.

Een rustige vlucht in een veel te warm vliegtuig. Misschien wilden ze ons vast laten wennen aan het warme land Turkije, want dat is toch wel het eerste waar ik aan denk. Zon, zee en in de zomer een belachelijke hitte. Eenmaal aangekomen in Istanbul moesten we nog wachten op andere landen, zodat we gezamenlijk naar het hotel vervoerd konden worden. Ondertussen vroeg Rune aan iedereen die ons vervoerde of hielp voor welke voetbalclub hij/zij was. Om vervolgens met een big smile te zeggen dat wij voor Ajax zijn. Helaas keken ze tot onze teleurstelling een beetje vragend toen ze Ajax hoorden. Waarschijnlijk omdat er niet zoveel Turken spelen bij Ajax. Om 7 uur 's avonds plaatselijke tijd kwamen we aan in het hotel. Een normaal hotel aan een drukke straat. Maar wel gezellig met om de 5 meter een winkel waar ze uiteraard kebab verkopen. Rune had een meeting, dus gingen wij even snel wat drinken inslaan. In een soort achteraf winkeltje konden we wat flessen water en frisdrank kopen. Terwijl we afrekenden viel alleen de stroom opeens uit. De man achter de kassa keek even op van: oh nee, is het weer zover? voordat hij verder ging met afrekenen. De helft van de straat, ja vooral de goedkope en kleine winkeltjes, zat zonder verlichting maar ging gewoon verder met waar ze mee bezig waren. Nadat Rune klaar was met de meeting gingen we een plek om te eten zoeken. Het aanbod was groot, maar niet gevarieerd. Overal verkopen ze de lekkerste vlees gerechten of zoete taartjes. We kwamen in een leuk zaakje terecht waar we onze buiken meer dan rond konden eten. Hierna door naar de kamers, omdat we de volgende ochtend voor de wedstrijden even konden spelen in de hal. Aangezien er verder geen mogelijkheid zou zijn deden we dit maar.

Lees de rest van het verhaal op de website van Robin Tabeling.

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!

Reacties

badmintonline.nl op YouTube

We plaatsen regelmatig mooie badmintonrally's, knappe trickshots, volledige wedstrijden en meer. Volg ons door op het logo te klikken!

Recente artikelen
Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Badmintonner Brian Wassink: Ik heb lymfklierkanker

Nationale S-1 selectie jeugdbadmintonner Brian Wassink deelt vandaag via zijn facebookpagina zeer heftig nieuws: hij heeft…

17 juli 2019

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

Dutch badminton player Jacco Arends retires from his professional career

After thinking and contemplating over the last weeks, I have decided to quit my professional badminton career.

17 juli 2019

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Indonesia Open 2019 dinsdag in Jakarta van start

Van dinsdag 16 tot en met zondag 21 juli vindt in Jakarta de BLIBLI Indonesia Open 2019 plaats, onderdeel van de HSBC BWF World…

15 juli 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Geen Nederlandse successen bij Yonex US Open 2019

Bij de Yonex US Open 2019 in het Amerikaanse Fullerton zijn Mark Caljouw en het koppel Jacco Arends/ Ruben Jille er niet in…

11 juli 2019

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille na Canadese first-round-exit door naar US Open

Jacco Arends en Ruben Jille vlogen verleden week als enige Nederlandse badmintonners van Team NL Badminton alvast naar…

7 juli 2019

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Nederlandse badmintonbond zit pal voor TOKYO2020 weer zonder technisch directeur

Technisch directeur (Victor Anfiloff keert terug naar het beachvolleybal. Anfiloff, die sinds 1 oktober 2018 in dienst is, gaat…

3 juli 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Goud voor Selena Piek en Cheryl Seinen bij European Games 2019

Bij de tweede European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) hebben Selena Piek en Cheryl Seinen een geweldige prestatie geleverd…

29 juni 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Brons voor Jelle Maas en Robin Tabeling bij European Games 2019

Bij de European Games 2019 in Minsk (Wit-Rusland) gaat het mannendubbel Jelle Maas / Robin Tabeling met een mooie bronzen plak…

28 juni 2019

Vond je dit leuk om te lezen?

Dan hebben we jouw hulp nodig! We werken 365 dagen per jaar aan foto's, video's en updates over je favoriete sport én de Nederlandse topbadmintonners. Al vanaf €0,01 kun je badmintonline.nl steunen en het kost slechts een minuutje van je tijd. Dank je voor je hulp!